De spanning was voelbaar bij het begin van de wedstrijd. Zowel voor KSTBB als voor Turnhout hing er veel af van deze wedstrijd: winst was nodig was om zich te plaatsen voor de play offs. Na een zenuwachtige start waarbij de afwerking het liet afweten aan beide kanten ging het gelijk op. De bezoekers namen een minieme voorsprong na 10 minuten: 16 – 17.In het tweede quarter gingen de basketters van Turnhout meer in hun kansen geloven en de Truienaren kregen geen bal door de korf. Turnhout wist zijn voorsprong uit te bouwen en stond verdiend aan de leiding bij de rust met 33 – 43.

In het derde quarter kende KSTBB betere momenten waardoor de achterstand met mondjesmaat zou weggewerkt worden. De kloof verkleinde tot 6 punten: 52 – 58.Een moedig Turnhout bleef op voorsprong in het 4e quarter tot 4 minuten voor het einde de gelijkmaker alles weer open zette: 68 – 68.Luid aangemoedigd door de supporters ging KSTBB ‘drop en dreuver’ na enkele tactische wijzigingen van coach Bormans.Het vertrouwen was helemaal terug bij de thuisploeg. KSTBB wist vanop de vrijworplijn de doodsteek te geven voor de Kempenaren. Eindstand: 79 – 73. En zo verzekert KSTBB A zich een plaats in de play offs.