Op het Europees Kampioenschap hebben de vier atleten van de Sint-Truidense Reddingsclub de voorbije twee dagen mooie prestaties neergezet. Dat de Truiense toppers de A- en B-finales wisten te bereiken kan gezien worden als een mooie zege op zich. “We zetten ons opnieuw in de top van Europa”, klinkt Peter Istas trots.

Het kampioenschap duurt nog enkele dagen maar voor Sint-Truiden lag de focus op maandag en dinsdag. Peter Istas van de Truidense Reddersclub kijkt terug op een geslaagd kampioenschap voor de deelnemers van zijn club. “Mirte S’heeren zwom een knappe 50 meter hindernis in de aflossingen en ging met het team naar de B-finale”, vertelt hij. “Daarin zwom ze opnieuw sterk en de damesploeg eindigde mooi als eerste in de B-finale. Op de 100 meter lifesaver greep het team net naast de finales. Aiko, Mathijs en Matisse zwommen samen met teammaat Torsten wel een nieuw Belgisch Record op de 4×50 meter hindernis en plaatsten zich voor de A-finale van de namiddag.”

Brons

Op de Line Throw, de discipline waarbij de gooier een leeflijn uitgooit naar een slachtoffer in het water, haalden Matisse en teamgenoot Jasper een A-finale binnen, en op de mixed relay (een mix van disciplines) was er eveneens een A-finale weggelegd voor Aiko en Mathijs. “Matisse behaalde een bronzen medaille, en dat samen met Jasper op die linethrow. Verder vond ik het een opvallende topprestatie van Matisse op de 100 meter lifesaver met een hele mooie 56.33 waarmee hij zich plaatst voor de A-finale”, aldus Istas. “Individueel kon Mirte in de finales haar tijden verbeteren en zwom ze naar een mooie 2de plaats in de B-finale van de 100 meter pop vinnen.”

En Istas besluit: “Dit was een schitterend parcours dat onze zwemmers hebben afgelegd. Ze hebben de A- en B-finales bereikt, steeds in de top 8 of 16 van Europa. De objectieven en doelen in het zwembad zijn behaald voor de zwemmers van team STRC. Chapeau!” Het Belgisch team krijgt nu een dagje rust zodat ze naar zee kunnen verhuizen. De ocean-proeven worden er morgen aangevat.

Foto’s © STRC/KG