Het afgelopen weekend werd er weer heel wat afgesport in de diverse competities. We beginnen bij de vrouwen, want het moet gezegd, die lieten een indrukwekkend weekend na met veel overwinningen én fair-play.

In eerste nationale vrouwenvoetbal ging Genk B winnen bij Anderlecht. Alken won in tweede nationale van Standard met 4-1, terwijl STVV onderuit ging in Mechelen.

De Wellense meisjes van het volleybal doen het erg goed. Zij wisten Geel, dat toch gezien wordt als de sterkste ploeg en kans maakt op het kampioenschap, een toontje lager te doen zingen. Met 3-1 stuurden Wevoc Wellen de tegenstander terug naar de Kempen. Buur Jeval Cristal Alken mag trots zijn op de U15-ploeg (foto). Zij gaan door naar de volgende ronde in de Beker van België.

Op de voorlaatste speeldag van de heenronde in het handbal stonden de twee leidende ploegen Sint-Truiden en Eupen tegenover elkaar. De bezoekende Truinoskes konden hun klasse verzilveren met een 30-33 als eindscore. Sint-Truiden komt daarmee alleen aan de leiding.

In het basketbal blijven bij de vrouwen de A- en B-ploeg van het Truidense Femina Habac het erg goed doen. De dames A wonnen tegen de buren van Hasselt met 62-47. Hun B-ploeg (foto hieronder) behaalde een dikke overwinning met 71-30 tegen Lommel.

In het veldlopen moesten de deelnemers een regenachtig Tongeren trotseren. Daar werd de eerste manche gehouden van het Limburgs Cross criterium. Anne Schreurs uit As kwam ruimschoots voor de anderen als eerste over de streep.

Voetbal met agressie

De mannen dan. In klasse 3B van het mannenvoetbal verging het Wellen niet zo best. Op bezoek in Beringen had de Wellense ploeg blijkbaar geen tweede doelman bij. Omdat hun keeper Marten Schevenels rood kreeg moest er een speler onder de lat gaan staan. Die rode kaart was het kantelmoment van de wedstrijd. Woede, frustratie en agressief gedrag resulteerden in een 2-0 voor Beringen.

Nog meer agressie, maar dan verbaal, tegen een 8-jarig spelertje van Wellen. De jongen met Algerijnse roots had tijdens de wedstrijd blijkbaar zijn voet verkeerd gezet tegen die van een tegenstander van Bocholt. Daarop riep een ouder van de bezoekende ploeg ‘zwarte aap’ naar de jongen. Er ontstond een discussie tussen ouders en de trainer. De wedstrijd werd dan maar vroegtijdig stopgezet.

In Tweede Provinciale A ging het er iets rustiger aan toe. De Wellense buren van Hoepertingen hebben namelijk de seizoenstitel binnengehaald. Zij gingen winnen bij Lanaken met 1-2.

En we eindigen met mooi nieuws uit Eerste Provinviale. Daar werd KVV Zepperen-Brustem seizoenskampioen.

Stuur de uitslagen van jouw ploeg door naar info@truiensnieuws.be

Foto’s © Jos Lacroix / Femina Habac / Jeval Alken