Donderdagavond wordt het cultuurcentrum De Bogaard even omgedoopt tot Theater Tieret. Het gezelschap reist al een tijdje door Vlaanderen en dat zindert altijd na. “Wij staan voor een krachtig, eigentijds theater voor een breed publiek. Taal, beeld, vorm en muziek in combinatie  met humor en speelsheid valt in de smaak. En in ‘Op hoop van leven’ is dat niet anders.

Theater Tieret doet aanstaande donderdag Sint-Truiden aan. Het wervelend theatergezelschap laat altijd een sterke indruk na. OP HOOP VAN LEVEN vertelt het verhaal van een oude ballonvaarder die zich klaarmaakt voor zijn allerlaatste vlucht. Nog één laatste keer met zijn hoofd in de wolken, naar zijn overleden vrouw, de liefde van z’n leven. Zijn zoon probeert hem met beide voeten op de grond te houden, tegen beter weten in. Op de vurige tonen van Nina Simone dansen een rasverteller, een poppenspeler en een luchtballon een wonderlijk ballet onder de blote sterrenhemel. Omdat er nu meer dan ooit nood is aan warmte en hoop in koude, bange dagen.

“We tasten voortdurend de grenzen af van de chemie tussen woord en beeld, tussen mens en pop. Nog steeds verbazen we onszelf én ons publiek hierbij over de kracht van een figuur, de kracht van de verbeelding”, klinkt het.

Foto’s © Danny Wagemans

De voorstelling is eenmalig, nu donderdag 10 november, om 20.15 uur in CC De Bogaard, Capucienessenstraat 8, Sint-Truiden

Tickets via de link

https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_bogaard/addtickets?event=566770253280#!/addtickets