Geen Twenty Two Coffee maar sloten bier. Zo werd ook in Sint-Truiden de overwinning van Club Brugge gevierd. De nieuwe landskampioen heeft in de ogen van de feestgangers maar één man aan wie ze de titel te danken hebben: hún Simon!

Bij het behalen van de achttiende landstitel heeft Club alles te danken aan haar primus, dé keeper van het Belgisch voetbal: truienaar Simon Mignolet. Hij pakt zijn derde titel op rij met Club. “Wat Simon daar doet vind ik gigantisch”, vertelt supporter Mon. “Hij blijft altijd zo rustig. En op mij maakte hij het meest indruk tijdens de play-offs.”

Simon Mignolet reageert vandaag in de kranten op de landstitel: ”Deze competitie was wel de lastigste van de drie. Maar die sleutelrol ligt me wel. En ik blijf hongeren naar meer. 34 jaar? So what. Ik heb nog volle bak goesting. Misschien mede dankzij onze trainer (Schreuder, nvdr.). Wellicht de beste en meest menselijke trainer die ik ken. Een grote meneer!”

Van voetbalwatchers krijgt Mignolet vandaag in de media niets dan lof. “Hij heeft Club Brugge er door gesleurd in de play-offs. Twee keer tegen Antwerp, twee keer tegen Union. Mignolet zorgt voor stabiliteit op en naast het veld. En er zit nog veel potentieel in de truienaar.”