Op het WJK/WK Lifesaving in Riccione heeft de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) erg goede prestaties neergezet. De wereldkampioenschappen Reddend Zwemmen bestaan uit diverse onderdelen, verdeeld over zwembad en zee. Aiko, Marine, Jelle, Mirte en Elise behaalden regelmatig een mooie plaats. Bij de jongeren behaalde Elise Croes brons op de 100 meter Lifesaver. De 5 STRC’ers krijgen veel lof.

Tussen 26 september en 2 oktober werd in Riccione (Italië) het Lifesaving World Championship gehouden. Deze wereldkampioenschappen bestaan uit diverse onderdelen, verdeeld over pool en ocean, en over volwassenen (WK) en jongeren (WJK). Tijdens de pool-events strijden de sporters in individuele en team-onderdelen voor de snelste tijden. De ocean-events bestaan uit individuele- en team onderdelen op het strand en in de zee waarbij materialen zoals surf ski’s en paddleboards gebruikt worden. De sporters zijn verspreid over de categorieën junioren (jongens/meisjes) en senioren (heren/dames).

STRC keerde met opgeheven hoofd en fierheid terug naar de binkenstad. De resultaten liegen er niet om. 

Straffe ploeg

De ganse ploeg deed het erg goed. Zo zwom Aiko 49.92 op de 100 meter pop met vinnen op het WJK en is ze de eerste STRC’er die onder de 50 seconden duikt. Eén van de vele prestaties van de 5 van STRC.

TruiensNieuws sprak met Elise Croes, die bij de jongeren brons wist te behalen op de 100 meter Lifesaver. Elise reageert opgetogen: “Dit was mijn eerste WK in het reddend zwemmen. Mijn doel voor het WJK een top-3 plaats behalen. En dat is me gelukt! Ik wist dat dit me kon lukken maar het moet op dat moment ook gebeuren hé. Het gaf me een heel fijn gevoel toen dat effectief lukte. Mijn andere ambitie was een top 3 op de 100 meter popredden met vinnen. Hierin werd ik 5e. Het was al de zesde wedstrijdag, en dan begint de vermoeidheid wat te wegen. Maar ik ben er best tevreden mee.” En hoe ziet ze haar toekomst? “Mijn ambities voor de toekomst zijn deelnemen aan het WK en EK in de open categorie, dus niet langer bij de jeugd, en dan hopelijk op lange termijn ook daar een podiumplaats bemachtigen”, aldus Elise.

Elise Croes (rechts) behaalde brons.

Foto’s © Stef Feys 

Alle uitslagen van STRC op de zesdaagse wereldkampioenschappen vind je terug op hun Facebook-pagina STRC.