Topturnster Nina Derwael heeft zich op een voorbereidingstraining voor het Europees Kampioenschap aan de schouder geblesseerd. Bij een afsprong schoot haar bovenarm gedeeltelijk uit de kom. Een streep door de rekening want het EK start op 11 april. Nina focust zich nu op revalidatie in aanloop naar het Wereldkampioenschap turnen in het najaar.

Het EK van binnen twee weken zal niet langer aan Nina Derwael besteed zijn. in Turkije (11-16 april) komt zo te vroeg voor de olympische kampioene aan de brug met ongelijke leggers. “Ik mag mijn schouder nu niet belasten en moet dus helaas het EK aan mij laten voorbijgaan”, vertelt Nina. “Een blessure is altijd een tegenvaller en komt nooit op een goed moment. Het is erg jammer, want het goeie gevoel begon eindelijk wat terug te komen. Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken, maar helaas… Ik focus me nu op mijn revalidatie met het oog op de hoofddoelen: het WK in Antwerpen dit najaar en de Olympische Spelen van Parijs.” De topatlete had in aanloop naar het EK van Turkije er een prima gevoel bij: “Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken en bij mijn laatste trainingsoefening haalde ik het niveau dat ik wilde, tot net voor de afsprong dus.”

Het nationale team zal alsnog deelnemen aan het EK, maar Nina zal er gemist worden. Ook bij de vele Truienaren die mee aftelden met Nina klinkt er teleurstelling maar vooral ook begrip.