Op de Filcow-tweedaagse in Oostende, de internationale openwaterwedstrijd, heeft de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) haar naam alle eer aangedaan. 410 atleten uit 5 landen namen het tegen elkaar op. Het damesteam van STRC bleek oppermachtig in de Rescue Tube Rescue Race.

De Sint-Truidense Reddingsclub behoort tot de top 3 in de Vlaamse reddingssport en in de categorie van de jeugd zelfs bij de absolute top. Dat bleek nog maar eens op de internationale openwaterwedstrijd in Oostende, de Filcow. 410 atleten uit 5 landen stonden er aan de start op 8 en 9 juli. Team STRC kwam op de proppen met 8 atleten en had 4 atleten aan de start in het Belgische nationale jeugdteam. Individueel behaalde Marine Harzé een mooie 2e plaats op het koninginnennummer, de ocean women. Het damesteam van STRC met Marine Harzé, Elise Croes, Lotte Istas en Yana Goossens was oppermachtig in de Rescue Tube Rescue Race. En in het damesteam Belgium behaalde Mirte S’heeren een 3e plaats op de Ocean Relay. Ook de heren deden het goed: Matisse Croes, Aiko Knuts en Mathijs Vanlaer met het Belgische team op de Rescue Tube Rescue Race.

Ocean women

Het STRC damesteam behaalden een 4e plaats op de Ocean Relay Marine en de 5e plaats op de Board Rescue Race. Telkens waren ze de eerste Belgische clubploeg in dit internationale deelnemersveld. Marine Harzé kon in haar 3 wedstrijden telkens doorstoten naar de finale. Op de ocean women verzilverde ze haar harde werk, op de board race was er een mooie 7e plaats en op de ski race geraakte ze door een blessure niet verder dan de 16e plaats.