KVV Zepperen-Brustem heeft zondag tegenstander Zonhoven geklopt met 2-1. Er barstte onmiddellijk een feestje los want paars-wit is nu kampioen in Eerste Provinciale. Na 35 jaar mogen de lustige voetballers een trap hoger en starten ze  het volgende seizoen in Derde Nationale.

Coach Luc Reumers leidde de voorbije maanden KVV Zepperen-Brustem naar het nationale voetbal. Het is zijn tweede titel, na die met Beverlo. In december 2021 nam Reumers de fakkel over en wist hij KVV te versterken met een gevarieerde mix aan spelers. Bree-Beek werd weliswaar een sterke concurrent, net als Achel, maar de brede kern en de meevallers op vlak van kwetsuren maakten dat het dominante voetbalspel werd beloond met een mooie titel van kampioen.

Naar volgend seizoen toe zal paars-wit de kaart trekken van de betere provinciale spelers. Voorzitter David Bamps blikt terug en kijkt vooruit: “Deze titel is voor een groot stuk de verdienste van de trainer en van het bestuur dat de nodige investeringen deed. Het behoud wordt het eerste doel. En misschien zit de linkse kolom er ook in. We gaan accommodatiewerken uitvoeren. Vooral het terrein moet dringend onder handen worden genomen. We willen het A-terrein afgraven, een nieuwe grasmat leggen en de drainage verbeteren. Het veld wordt ook breder. De staantribune moet daarvoor afgebroken worden en later verlegd. Dit is fase één. Fase twee is de parking vernieuwen. Dat zou voor nu zijn. Momenteel voeren wij hierover gesprekken met de stad. We geloven erin dat men ons helpt, want we zijn toch de tweede Truiense ploeg in nationale”, besluit Bamps.