De ploeg Dames B van Femina Habac is zondag na haar overwinning tegen Stevoort nu al kampioen in Tweede Provinciale van het vrouwenbasket. Anne Mie Princen is er coach en klinkt erg trots: “Dit is een zalig team. We zijn nu het tweede jaar op rij kampioen. We hopen dat we ook eens in Eerste Provinciale mogen spelen!”

Daags na de overwinning op Stevoort blikt coach Anne Mie van de Dames B-ploeg terug op een geslaagd seizoen. “De 9 dames in het B-team zijn altijd zo enthousiast en gedreven. Ze zijn allemaal ernstig bezig met hun hogeschoolstudies maar geen enkele van hen ontbreekt op de wekelijkse training. Door de studies trainen we slechts één keer per week, balleke sjotten, lopen,… in een heel goede sfeer. Er wordt ook heel wat gelachen. Als je op die manier kampioen kunt worden, ja, dat is een geschenk.”

Hogerop

Anders dan kampioen KVV Zepperen-Brustem, die in het voetbal een klassement hoger mogen in volgend seizoen, is dat voor Dames B van Femina Habac nog allerminst duidelijk. Anne Mie Princen: “We zijn nu het tweede jaar op rij kampioen. In Eerste Provinciale zullen helaas 5 senioren van Dames A onze club verlaten. Wij hopen ook eens een keertje met deze jongeren in Eerste Provinciale te mogen spelen. Vrijdag wordt dat bekeken binnen onze club. Ik hoop dat hun gedrevenheid beloond wordt.”

Volgende week is er een laatste wedstrijd maar noch Stevoort, noch Zonhoven kan Dames B van Femina nog inhalen. “Na de wedstrijd zal er een feestje losbarsten”, belooft Anne Mie. “Met een leuke verrassing voor onze 9 spelers!”