KSTBB zorgde in het basketbal afgelopen weekend voor een ware thriller in de Ninahal. En in het handbal wisten de twee damesploegen van Sint-Truiden overtuigend te winnen. Een overzicht van de sportwedstrijden afeglopen weekend van onze Haspengouwse clubs.

In het voetbal was er een oefenpotje tussen STVV en Eupen. Gianni Bruno scoorde tweemaal voor de Kanaries en trainer Bernd Hollerbach vond het leuk om na de rust met een geheel ander elftal te oefenen. Eindstand: 3-1 voor geelblauw.

Op Limburgs niveau probeerde Achel tijdens de wedstrijd tegen Zepperen-Brustem wel te drukken, maar wisten de Truienaren hun thuiswedstrijd mooi in eigen handen te houden. De eindscore werd er 1-0. Hun collega’s van 4A verloren van Zelem met 0-2. Die wedstrijd werd overschaduwd door een geval van racisme. Heeft de hulptrainer van Zelem zich wel of niet bezondigt aan racistische uitlatingen jegens Malenso Zeegelaar? Het was achteraf woord tegen woord. De zaak wordt onderzocht. In 3B eindigde Wellen – Termien op 1-1.

Voor het volleybal richten we onze blik op het inmiddels onklopbare Cristal Jeval Alken. De ploeg met coach Hans Minten draait al jaren op hoog niveau. In Nationale 2 Dames A gingen de dames afgelopen weekend alweer aan de haal met topcijfers: 18-25, 19-25, 25-19 en 17-25.

Een basketbalthriller in de Ninahal

In de 8e finales van de Beker van Vlaanderen ontvingen de KSTBB-boys (foto bovenaan) van coach Bart de 1e provinciale-ploeg van Wevelgem. “Een reden te meer om waakzaam te zijn”, klinkt het bij de KSTBB-leiding. De bezoekers schoten inderdaad uit de startblokken met 40-20 na het eerste kwart. Ook in het 2e bleef Wevelgem wervelen, en liep het zelfs uit naar een dertig puntenkloof. Met een 42-65 ruststand zag het er dus niet goed uit voor basketballend blauwgeel. Vanaf het derde kwart wisten de Truienaren het laken naar zich toe te trekken. Aanvallend ging het vlotter en defensief werden de West-Vlamingen aan banden gelegd. Puntje per puntje kwam KSTBB helemaal in de wedstrijd. Bij 90-90 werden het verlengingen. En die leverden een ware thriller op.  Met nog enkele seconden te gaan leken ze ook het laken naar zich toe te trekken (99-100). Daan ‘clutch’ Haling wist er 101-100 van te maken. Zo plaatst KSTBB zich met grote klasse bij de laatste 8 ploegen van Vlaanderen.

En we eindigen met mooi handbalnieuws, ook uit Sint-Truiden. Die leverden een mooi plaatje af met de eindscores. Waarvoor dank.

Foto’s © KSTBB / Handbal Sint-Truiden