Afgelopen zaterdag was er een competitie hockey voor de ruimere regio met als gastheer de Yellow Eagles van Sint-Truiden. De club kreeg de hockeyploegen van Leuven, Hanuit, Luik, Beringen, Hoegaarden, Lier, Mol en Hoeilaart over de vloer op hun speelvelden in de Olympialaan. Naast de uitslagen werd er ook vooruit geblikt. Voorzitter Steven Libaers is fier dat de Yellow Eagles én Sint-Truiden vanaf september voor de allereerste keer een herenploeg hebben op nationaal niveau. De Argentijnse toptrainer Jaoquin engageert zich voor de club.

  • Tekst en beelden – © Rudi De Cock

“Zaterdag stond in het teken van dankbaarheid voor al onze vrijwilligers en samenwerking”, blikt voorzitter Steven Libaers terug. “Als ik terugblik op het afgelopen jaar dan ben ik blij omdat het zo succesvol is geweest. Onze club draait op talloze vrijwilligers en ouders die mee bouwen aan de naam van onze club. We doen grote investeringen in kwaliteit via opleiding op alle niveaus. Uiteraard is er de opleiding en training van de spelende leden maar ook die van de coaches, trainers, vrijwilligers en bestuurders achter de schermen. We behaalden dit jaar als erkenning hiervan zowel het zilveren Coach Academy label als het zilveren Club Manager Academy label, uitgereikt door de Belgische hockeybond en Vlaamse hockey liga.”

Nationale ploeg

Voorzitter Steven Libaers kijkt ook vooruit en is fier dat de Yellow Eagles én dus Sint-Truiden vanaf september voor de allereerste keer een herenploeg zal hebben op nationaal niveau. “De Argentijnse toptrainer Jaoquin engageert zich voor onze club. Deze Argentijnse toptrainer is 27 jaar, en zal ook volgend speeljaar bij de Yellow Eagles trainen in samenwerking met Hasselt. De man speelde vorig jaar zelf nog in Eerste  Nationale in Spanje. Hij traint bij ons de bovenbouw.” De Yellow Eagles hebben heel wat te vieren. Naast het feit dat ze voor de eerste keer nationaal zullen aantreden, bestaat de de club deze zomer precies 10 jaar. “We hebben daarom een nieuw logo, een arend die ons rustig maar uitdagend in de ogen kijkt, een mooie bekroning en het symbool van onze groei die we gekend hebben en blijven ambiëren. We zitten aan 315 leden en we hopen te blijven groeien en sterker te worden op alle niveaus en leeftijden, jongens, meisjes en volwassenen.”

                                   

U14 kampioen!

De jongens van U14 werden kampioen na een 5-2 overwinning: U14G kampioen (laatste match was tegen Heracles Lier) en U14B kampioen (laatste match was tegen Leuven).

In de andere leeftijdscategorieën staan de Yellow Eagles telkens aan de leiding. Het cijfer erachter geeft aan hoeveel wedstrijden er nog te spelen zijn:

U11B – 2
U12B – 3
U10B1 – 3
U10B2 – 3
Op zaterdag 1 juni om 14.30 uur is iedereen welkom om mee te doen vanaf 5 jaar (°2019), ook volwassenen! Schrijf je snel in via https://tinyurl.com/hockeyyelloweagles
als je graag wil deelnemen!