De vandaag 18 jaar geworden Adam Nhaili heeft op zijn verjaardag zijn allereerste profcontract getekend, en dat bij STVV. Sinds 2020 werd Adam in de jeugdwerking van STVV klaargestoomd voor het grote werk. “Ik hoop de fans blij te kunnen maken op Stayen”, reageert Nhaili. Welke rol hij krijgt is nog niet duidelijk, maar de linkerflank zal hem ongetwijfeld wel liggen.

Adam Nhaili zette zijn eerste stappen als voetballer bij het Waalse Alfa Andenne. Van daaruit ging het naar Wanze/Bas-Oha en R. Standard de Liège. Sinds 2020 werd Adam in de jeugdwerking van STVV klaargestoomd voor het grote werk. Nhaili maakte eerst deel uit van de U18, maar mocht al op opvallend vroege leeftijd – als 17-jarige – bij de beloften meetrainen. Hij combineerde daar zijn snelle ontwikkeling als voetballer met zijn middelbare studies in Waremme.

Adam Nhaili is geboren en getogen in Luik maar was de laatste drie seizoenen actief bij STVV. Vooral het aanvallende spel op de linkerflank zou hem goed liggen, al is het nog niet duidelijk welke plannen coach Thorsten Fink voor de jonge speler in petto heeft. Nhaili reageert alvast enthousiast: “Ik ben zeer gelukkig en heel trots om mijn eerste profcontract te tekenen bij STVV. Ik ervaar het vertrouwen van de club en dat voelt goed. Ik hoop dan ook de fans blij te kunnen maken op Stayen.” Aanvaller Oleksander Filippov verlaat dan weer de ploeg. Hij keert terug naar zijn thuisland Oekraïne.

Foto © STVV