Racing Genk en Sint-Truiden hebben elkaar zaterdagavond goed in evenwicht gehouden in een spannende Limburgse derby. Aan inzet en intensiteit was er geen gebrek. Of hoe een wedstrijd die eindigt op 0-0 toch zo mooi kan zijn.

De spanning was voelbaar bij aanvang van de wedstrijd in de Cegeka Arena. Bij een Limburgse derby is het altijd ‘alle hens aan dek’ bij spelers en supporters. En dat was nu niet anders. We kregen een mooie pot voetbal te zien met een goed uit de startblokken schietend STVV. Het plan lag klaar. Nu nog uitvoeren. De thuisploeg had daardoor moeite om kansen te creëren tegen het goed georganiseerde team van Bernd Hollerbach. De duels en eigenlijk het ganse spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af.

Na de pauze bleven de stevige duels elkaar aan een hoog tempo opvolgen. STVV verloor de scherpte op geen enkel moment. In de slotfase kwamen de Kanaries zelfs nog dicht bij een overwinning. Invaller Boya dwong Vandevoordt tot een knappe redding en in het ultieme slot scoorde Gianni Bruno. Maar de assistent én even later de VAR hadden een nipt buitenspel gezien. De wedstrijd eindigde dus op een 0-0 gelijkspel. Daardoor komt Genk niet op gelijke hoogte met leider Antwerp en strandt de ploeg op de 2e plaats naast cCub Brugge. STVV zit intussen goed in de middenmoot en put kracht uit deze wedstrijd. De Kanaries hebben net als Union 10 punten.

Foto – © STVV Communicatie