Voetbalclub STVV zet dit seizoen sterk in op fanbeleving en kindvriendelijkheid. De club organiseert zes kindvriendelijke wedstrijden en biedt een exclusieve spelerservaring aan voor haar supporters. Zo zal je een supportersmaaltijd in de spelerskantine kunnen nuttigen en de spelers uit de tunnel het veld op zien komen. Er komen ook speciale zitplaatsen. Voor de kinderen komt er een ‘high five’ lane om te connecteren met de spelers.

Recent ging de publieke abonnementencampagne van STVV van start. De eerste periode, waarin bestaande abonnees voorrang krijgen om hun zitplaats te verlengen, gaan vlotjes van de hand. “Het aantal abonnees is met 30% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, vertelt brandmanager Bert Stas. “We zijn aangenaam verrast door deze stijging. Maar we willen ook sterk inzetten op fanbeleving en zo dit jaar nieuwe supporters aantrekken. We hebben de ambitie om de kindvriendelijkste club van België te worden. Hiervoor worden zes wedstrijden georganiseerd met speciale animatie voor kinderen, variërend van een versierde ingang tot extra activiteiten op de parking van Tribune Oost. Er komen speciale eetstandjes, een kindertoog en een kinder-DJ voor de wedstrijd. Bovendien krijgen kinderen de kans om hun idolen te ontmoeten via een ‘high five-lane’.

SuperSups

STVV denkt ook aan haar volwassen supporters. Een aantal fans krijgt de kans om een thuiswedstrijd te beleven als ‘SuperSups’. Deze fans krijgen onder andere een sportmaaltijd in de spelerskantine, een tactische bespreking en een rondleiding in de kleedkamer. Daarnaast bezoeken ze de persruimte op wedstrijddag, zien de spelers uit de tunnel komen en krijgen speciale zitplaatsen. In lijn met de campagneslogan ‘Durf dromen’ wil STVV tijdens elke thuiswedstrijd een droom van een abonnee waarmaken. Onder de ingediende wensen bevinden zich ideeën als een festival op het veld na de wedstrijd, een Japans eetstandje, een dag in het pak van mascotte Binkie en de lancering van een Kinderspionkop. De komende weken worden alle dromen verzameld en geselecteerd.