Er wordt nog onderhandeld over de laatste punten en komma’s, dus nog geen groen licht op de officiële kanalen van STVV, maar het staat zo goed als vast dat Bernd Hollerbach bij STVV Kevin Muscat zal opvolgen. Een Duitser de sportieve baas op Stayen, het is nog nooit gebeurd.

Wie is die nieuwe trainer die STVV uit het moeras moet trekken? Want het zou best kunnen dan, wanneer hij aan de slag gaat, de laatste plaats het deel van de Kanaries zal zijn.

Als speler hield hij het acht jaar uit bij SV Hamburg (Ha-es-fau) en verzamelde hij 197 wedstrijden. Maar ook een bikkelharde een reputatie. Hij krijgt er de bijnaam Holleraxt (Hollerbijl) omwille van zijn meedogenloosheid. Als linksachter verzamelt hij in gele kaarten aan een gemiddelde van tien kartons per seizoen. Op het einde van zijn actieve carrière is hij de bedenkelijke bezitter van 98 gele kaarten en drie uitsluitingen.

Als trainer was hij onder andere assistent van Felix Magath bij de kampioenenploeg Wolfsburg.

Zijn laatste wapenfeit dateert van dit jaar bij … Moeskroen waar ziekte en corona de Franse eigenaars uit Rijsel ertoe deden besluiten er een telg uit eigen rangen te posteren en de Duitser te bedanken.

“Ordnung must sein”. Als Duitser is discipline op zijn lijf geschreven, de trainingsload is zwaar. A la Marc Brys, beweren kenners. Maar hij houdt evenzeer van gezelligheid en hecht veel belang aan een goeie groepsgeest.

Wij geven Hollerbach alle krediet, in de overtuiging dat hij niet onmiddellijk het tij kan doen keren. Maar op korte termijn moet de kentering toch een feit zijn, of 1B wenkt met open armen.