Voetbalfans waren vanavond eindelijk opnieuw welkom in de Belgische stadions, veel volk was er echter niet te bespeuren op Stayen. Degene die er wel voor kozen om af te reizen zagen Leistner zich al na 7 minuten verslikken in een vrije trap van Morioka. De doelman ad-interim Russo stond te ver uit zijn doel, waardoor Zaroury de bezoekers makkelijk op voorsprong kan brengen.

Voor de rest brengt de eerste helft niets. Letterlijk dan zelfs, beide ploegen slagen er niet in om een schot binnen kader te laten optekenen. STVV zoekt Hara met de lange bal, maar zonder enig succes.

Vlak na rust lijkt Charleroi snel de 0-2 te verzilveren, maar het schot van Bessilé spat uiteen op de paal. STVV kan eindelijk een vuist maken en voetbalt zich stilaan in de wedstrijd. De troepen van Hollerbach flirten rond het uur zelfs met enkele gelijkmakers, maar kunnen de kansen niet omzetten in doelpunten. Hara & co blijven de druk opvoeren, maar slagen er niet in om langs zij te komen. De wedstrijd eindigde in een droge 0-1.

Hoewel fans net opnieuw welkom zijn toonde de Truiense aanhang zich niet van zijn meest charmante kant. Bij het affluiten van de wedstrijd galmt er een fluitconcert door Stayen heen. Kop van jut: opnieuw Junior Pius, die niet aan zijn proefstuk toe is bij de STVV-supporters. De verdediger reageert gepikeerd en steekt zijn middelvinger de lucht in. T2 Dennis Schmidt maant het publiek aan tot kalmte, wat de onvrede alleen maar doet vergroten. Pius moest worden gekalmeerd door enkele ploegmakkers. Een triest voorval dat we liever niet zien gebeuren op een voetbalveld.