STVV heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden in de persoon van de 52-jarige Italiaan Christian Lattanzio. Na het vertrek van Thorsten Fink naar Genk wil de directie iemand die de attractieve spelstijl kan voortzetten. Na het vertrek van coach Fink én Steuckers én Smets haastte de club zich om met een naam te komen. Maar niet met een foto.

Christian Lattanzio brengt ervaring mee naar Sint-Truiden. Hij begon zijn trainerscarrière bij de academie van Manchester City, waar hij werkte onder de vleugels van zijn landgenoot Roberto Mancini. Later sloot hij zich aan bij het team van Patrick Vieira en maakte hij de overstap naar New York City in de Verenigde Staten. In de groeiende Major League Soccer (MLS) leidde hij vervolgens Charlotte naar de play-offs, een prestatie die zijn coachingscapaciteiten onderstreept. Sportief Directeur André Pinto reageert enthousiast op de aanstelling van Lattanzio: “In de zoektocht naar een nieuwe coach zijn we doordacht tewerk gegaan. Onze supporters en spelers hebben genoten van onze spelstijl het afgelopen seizoen. Daarom hebben we gekozen voor een ervaren gids, die deze lijn kan doortrekken. Zijn ervaring helpt ons bovendien om met dit team verder vooruitgang te boeken op vlak van agressiviteit, balrecuperatie en snelle omschakeling.”

Jonge spelers

Een belangrijk argument voor de aanstelling van Lattanzio was ook zijn aandacht voor de ontwikkeling van jonge spelers. Pinto verduidelijkt: “STVV is een club die talenten niet alleen opleidt, maar ze ook effectief de kans biedt om zich te tonen op het allerhoogste niveau. We willen jeugdproducten – en getalenteerde jongeren in het algemeen – helpen ontwikkelen. Onze nieuwe coach staat hier duidelijk voor open. Daarom zijn we tevreden dat we samen in zee kunnen gaan.” Vanaf maandag zal Lattanzio de trainingen in Sint-Truiden leiden.

Sportief directeur André Pinto: “Onze supporters en spelers hebben genoten van onze spelstijl het afgelopen seizoen. Met deze nieuwe coach gaan we die lijn doortrekken.”