De ontmoeting met tweedeklasser Top Oss uit Nederland was al het zevende oefenduel voor het Truiense geelblauw. Coach Fink bracht een zeer aanvallend elftal op het veld. Eindstand op een hete namiddag in Horst: 1-3.

 

De Kanaries starten met Barnes diep, Okazaki in steun, Koita en Steuckers op de flanken en de fluwelen tandem Dumont en Ito centraal op het middenveld. Het klasseverschil met STVV bleek vanaf minuut één te groot. Toch creëren de Nederlanders de eerste kans. Het schot in de korte hoek van de Top-spits is meteen een waarschuwing. Na een tiental minuten voetballen de Kanaries een eerste kans bij elkaar, de doelman van Oss pareert een krachtige inzet van Steuckers. Acht minuten later staat Steuckers opnieuw aan het kanon. En ditmaal met meer succes. Na een snelle dribbel langs zijn rechtstreekse tegenstander krult hij de bal mooi in de linkerbovenhoek. De Kanaries worden stilaan oppermachtig. Een te korte terugspeelbal wordt genadeloos afgestraft door Barnes, 0-2 bij de rust.

Tweede helft

Een compleet nieuw elftal vat de tweede helft aan. Het is wachten tot de 62ste minuut, wanneer Kaya een oogstrelende combinatie opzet met Filippov om vervolgens de 0-3 over de doelman binnen te lepelen. In de 70ste minuut zorgt een splijtende aanval over de rechterflank met  een voorzet voor de 1-3. Na afloop regaeerde trainer Fink: “Over onze tweede helft ben ik niet tevreden. We vergaten te pressen en we maakten fouten in de opbouw. Maar het belangrijkste is dat we eruit leren. Daarvoor dienen deze oefenwedstrijden.”

Foto’s © STVV