Kortrijk en Sint-Truiden deelden de punten in het Guldensporenstadion. STVV kwam het dichtst bij de zege, maar winnen blijkt dit seizoen stilaan een probleem te worden.

In een matige eerste helft eiste STVV het balbezit op, goed voor zo’n 67%. Veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op. De Kortijkzanen bleven er rustig bij en trokken zich wat terug. Een kopbal van Bruno op aangeven van Hashioka was de eerste mogelijkheid na twintig minuten voetballen. Kortrijk loerde op de tegenaanval en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Gueye trof het zijnet na een scherpe counter.

Na de pauze stegen de kansen voor STVV. Op het uur testte Boya de reflexen van Ilic, die zijn team behoedde voor een achterstand. Ook Koita waagde zijn kans met een schot van ver; doelman Ilic reageerde alert. De thuisploeg kwam dichtbij, maar Al Dakhil hield D’Haene van de openingstreffer met een uitstekende sliding. In het slot ging STVV nog vol voor de drie punten. Boya kroonde zich bijna tot matchwinnaar maar hij zag zijn schot tegen de verste paal stranden.

Na de wedstrijd gaf trainer Hollerbach mee dat zijn ploeg van in het begin is beginnen drukken, en dat tot het einde. “Mijn complimenten aan mijn team. Maar op de counter moesten we opletten. Uiteindelijk denk ik dat we de zege verdiend zouden hebben. We hadden pech met het schot van Boya op de paal.”

Volgende week zondag mag STVV nog eens thuis spelen. Hopelijk kan dat lichte voordeel ervoor zorgen dat de Kanaries nog eens een wedstrijd winnen. Want dat lijkt stilaan een probleem te worden. Als Anderlecht geklopt wordt, kunnen ze weggroeien uit de buik van het klassement en is het misschien de start van een reeks zeges. Als dat niet lukt zou de vertwijfeling wel eens de bovenhand kunnen nemen: “Kunnen wij nog een wedstrijd winnen?”

Foto – ©STVV Communicatie