In een weinig bevlogen wedstrijd hield STVV traditioneel achteraan de deur goed op slot. Bij KV Mechelen was Hairemans het bezige baasje maar stond daarin wat alleen zodat de wedstrijd op een 0-0 afstevende. Tot de VAR de scheidsrechter tot ieders verbazing naar de kant riep voor een vermeend handspel in de zestien. De penalty werd feilloos omgezet. Eindstand: 1-0.

STVV hield bij de aanvang van de wedstrijd nochtans de zaak goed in evenwicht. Bij KV Mechelen viel vooral een mooi spelende Hairemans op die kansen wist te creëren voor zijn makkers. Zo kon Bates mooi koppen op een corner van Hairemans maar doelman Schmidt stond op scherp.
In de tweede helft kregen we meer van hetzelfde: weinig animo maar een actieve Hairemans, bijvoorbeeld met een knap genomen vrije trap. Het was alweer Schmidt die de zaak goed kon inschatten.
STVV kon één keer dreigen op de counter met Konaté en Bruno. Alles leek richting 0-0 te gaan tot de VAR plots ingreep. Bij STVV weet men ondertussen wat dat betekent. Hara had blijkbaar in de zestien de bal geraakt met zijn elleboog. Hairemans zette de penalty om: een beloning voor zijn persoonlijke verdiensten in deze wedstrijd, maar 0-0 had een eerlijkere weergave van de wedstrijd geweest. In het algemeen klassement zakt STVV verder weg naar de 12e plaats.

     

Foto’s © STVV