STVV wist na de zege op de openingsspeeldag amper twee puntjes meer te sprokkelen en staat intussen in de kelder van het klassement geparkeerd. Trainer Kevin Muscat stond onder zware druk en wist dat hem vanavond maar één ding te doen staat: winnen tegen KV Kortrijk.

Bij STVV noteerden we vier wijzigingen. Zo was er het debuut van Caufriez, die werd overgekocht van Waasland-Beveren. Verder kwamen Garcia, Filippov en Asamoah weer in de ploeg. Buatu, Durkin, Konaté en Colidio verhuizden naar de bank.

Saaie eerste helft
Na vijf minuten was daar al de eerste kans van de partij. Lee draaide zich vrij tussen drie verdedigers en viseerde de korte hoek, maar plaatste de bal nipt naast.
Sensatie in de 26ste minuut. Filippov ging erbij liggen in de zestien meter na contact met Derijck. Te weinig voor een penalty, vonden Put en VAR. Het publiek was duidelijk ontevreden, en niet ten onrechte want eigenlijk hoorde de bal op de stip. Asamoah vuurde op het halfuur nog een kanonskogel af van buiten de zestien meter, die nipt over de goal van Jakubech suisde.

Een nieuw eerder schaars moment waar we warm van werden was er in minuut 38. Caufriez stak zowat het hele veld over en vond uiteindelijk de vrijstaande Cacace, die zijn schot in hoekschop ziet verdwijnen. Eigenlijk was er slechts één ploeg die aan voetballen dacht en dat was STVV terwijl ref Put niet steeds consequent was in zijn beslissingen.

Kortrijk wilde echt niet voetballen
Makkelijk was het voor STVV zeker niet tegen een ploeg die gekomen was om niet te verliezen en niet om te winnen. De Kanaries deden in elk geval als enige de moeite om de match nog wat aantrekkelijk te maken. We citeren Stef Wijnants op Radio1: “Kortrijk heeft helemaal niets gedaan in deze eerste helft, niet eens op doel geschoten.”

Na de rust kwam er sensatie in de Truiense rechthoek. In de 52ste minuut kreeg Kortrijk plots met een dikke kans met Jonckheere, die helemaal vrijgespeeld werd in de zestien meter, maar recht op Steppe besluit. Het antwoord van STVV in minuut 55: STVV kwam dicht bij de openingstreffer! Suzuki stuitte op Jakubech, de rebound van Lee werd door Golubovic op de lijn weggeveegd. Bij de tegenaanval negeerde Put nog straal zijn lijnrechter die ostentatief voor Kortrijks buitenspel vlagde

Paal en Put houden STVV van de zege
De 1-0 hing in de lucht. In de 62ste minuut was er dikke pech voor STVV: Lee kwam uitstekend ingelopen om een voorzet van Cacace richting doel te deviëren, maar de bal eindigde tegen de binnenkant van de paal.
Selemani deelde nog een slag uit aan Colombatto. Bert Put had het niet opgemerkt, maar de VAR stuurde hem naar de monitor. Bert Put kon na het bekijken van de beelden maar één conclusie trekken: rood voor Selemani. Kortrijk moest nog twintig minuten verder met z’n tienen. Het stond in de sterren geschreven: Kortrijk was al niet gekomen om te voetballen en met 10 zou dat niet beter worden. Het ritme uit het spel halen, ‘tactische’ overtredingen of met andere woorden, spelbederf was het resultaat. Daartegenover stond een ontketend STVV dat de weg naar de netten echter niet vond.

In de slotminuut hoopte STVV nog op een penalty in de slotseconden als de bal erg duidelijk tegen de arm van Sainsbury gaat, maar de bal gaat niet op de stip. Put en de VAR gunden STVV de verdiende zege niet. We zagen in elk geval een ander STVV dan de voorbije matchen. Nu nog wat oefenen op het wegsturen van goeie passes en de aanname van de bal, en het kan nog goed komen.