STVV kwam in haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op voorsprong in de eerste helft. Maar nieuwkomer Adingra van Union zette dat voor zijn ploeg weer recht in de tweede helft. De wedstrijd eindigde dus op 1-1 al had het geen haar gescheeld of de Kanaries hadden drie punten gepakt in de 95e minuut.

De thuisploeg begon op Stayen het best aan de partij. Na ruim twintig minuten voetballen opende Daichi Hayashi de score met een welgemikte kopslag op aangeven van Hashioka. De knappe aanval en dito afwerking toonde een zelfzeker en sterk spelend STVV. Op het eerste Brusselse doelgevaar was het wachten tot kort voor het halfuur. Vanzeir kapte zich vrij en had twee keer de kans om gelijk te maken maar liet dat telkens na. Zo kon STVV met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de pauze nam Union het wat over. STVV beperkte zich voornamelijk tot verdedigen maar kwam zelden in de problemen. Tot Adingra balverlies afstrafte met een fraai doelpunt, 1-1.

In een zenuwachtig slot probeerden beide ploegen het laken nog naar zich toe te trekken. Sint-Truiden slaagde daar ook ei zo na in. Een vrije trap diep in de extra tijd belandde voor de voet van de ingevallen Bruno. Doelman Moris stopte de poging op de lijn met een ultieme redding.

Al bij al een terechte 1-1 einduitslag. Niet slecht voor STVV tegen de vicekampioen van vorig seizoen. Dat vond ook trainer Bernd Hollerbach van STVV: “Ik kan best leven met dit gelijkspel. Het is natuurlijk wel zuur dat we in het slot nog zo dicht komen bij de 2-1. Beide ploegen waren heel fysiek en we weten dat Union een sterke ploeg is. 1-1 is dus zeker oké.” Dat smaakt naar meer.