De gezellige momenten en sportieve hoogtepunten werden zondag op Stayen overschaduwd door het gooien naar het speelveld met gevulde bekers en met vuurpijlen. Vooral dat laatste zal Genk duur komen te staan. Maar STVV steekt de hand ook in eigen boezem: “De bekergooiers waren Truiense supporters en dat gedrag hoort niet thuis in ons stadion. Zij riskeren een stadionverbod.”

“Het veld is op tientallen plekken verschroeid, panelen en stoeltjes vernield”, reageert Anne Swers, CEO Stayen. “Ons onderhoudsteam inventariseert de schade. Vervolgens zullen we een offerte opvragen voor het herstel van het terrein en dit overmaken aan de bezoekende ploeg. Verder zijn er panelen vernield en werden er stoeltjes afgebroken. Omdat het kunstgras in lange stroken vervangen wordt, is het te kort dag om de beschadigde stroken te herstellen tegen donderdag. Desalniettemin komt de wedstrijd tegen AA Gent niet in het gedrang.

Ook brandmanager Bert Stas van STVV ervaarde gisteren de schaduw die over het sportfeest hing. “Het stadion was volledig uitverkocht. Er heerste een geweldige sfeer. Het is jammer dat sommigen die sfeer toch proberen te verpesten met zulk gedrag. Elke club zal voor zijn eigen deur moeten vegen om dit soort incidenten te kunnen vermijden in de toekomst.”

Stadionverbod

Aan de overzijde, in het Truiense sfeervak, werden er tijdens de wedstrijd bekertjes met drank op het veld geworpen. “Er is natuurlijk nog een verschil tussen een vuurpijl en een bekertje”, vervolgt STVV-voorzitter David Meekers. “Voor ons hoort dit soort gedrag simpelweg niet thuis op Stayen. Bovendien zijn er al eerder wedstrijden stilgelegd voor het gooien van bekers. Op deze manier benadeel je jouw eigen ploeg. We willen niet dat dit in de toekomst nog voorvalt. Daarom zullen we, samen met de ordediensten, de bekergooiers identificeren en een stadionverbod opleggen. Drink jouw pintje in de toekomst gewoon leeg in plaats van het op het veld te gooien”, aldus David Meekers.

Beeld © STVV