“55 jaar was hij en nu niet langer onder ons.” Bij STVV reageren ze zeer bedroefd op het nieuws dat Patrick Van Kets is overleden. Hoewel hij van Duffel afkomstig was lag zijn hart bij STVV, en dat voelden ze daar door en door. Vorig jaar werd de spierziekte ALS bij Patrick vastgesteld en dat leidde gisteren tot het trieste nieuws van zijn overlijden.

“Als er één iemand is die bewijst dat je niet van Sint-Truiden afkomstig moet zijn om een echte STVV’er te worden, dan is het Patrick wel”, reageert men bij STVV. “We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe en voelen onszelf ook zwaar aangeslagen.”

Patrick begon zijn voetbalcarrière in Mechelen maar belandde al snel op Stayen. Hij werd daar dé spits eind jaren ’80, begin jaren ’90. Spelers van toen herinneren hem als een goedlachse, positief ingestelde jonge kerel die het groepsgevoel en de groepsdynamiek altijd voorop stelde.

Na STVV trok Patrick naar Frankrijk maar hij keerde later terug naar zijn vertrouwde blauwgeel als assistent-coach (T2) van Ivan Leko. “Van zijn goedhartigheid was nog niets weg. Hij was nog altijd diezelfde positieve groepsmens”, klinkt het. Patrick stortte zich op de werking en coaching van de STVV-jeugd.

Vorig jaar kreeg Patrick de eerste symptomen van ALS waar hij maandag aan overleed. Ook namens de redactie van TruiensNieuws wensen we zijn familie en vrienden veel sterkte toe in deze droeve tijd.

Foto © STVV Communicatie