De sportieve puzzel van STVV wordt meer en meer gelegd. Vandaag kondigen de Kanaries namelijk de definitieve overgang van Joel Fujita (foto) aan. De 21-jarige Japanner heeft een totaal andere stijl dan zijn voorgangers Konaté en Boya. Met Fujita, Yamomoto en Ito staat er nu een sterk Japanse clan op het centrale middenveld bij de Kanaries.

“Fujita is een groot talent, dat vorig seizoen als box-to-box middenvelder één van de sterkhouders was van de Japanse kampioen Yokohama”, vertelt Bert Stas van STVV. “Dit jaar won hij met diezelfde club ook de Supercup. Hij is daarmee al de derde nieuwkomer met de dubbele nationaliteit, na Ananou en Barnes. Fujita tekent vandaag; hij dient enkel nog medische testen te doen.” Sportief directeur Andre Pinto is tevreden met de komst van het 21-jarige raspaardje: “Fujita is een technisch sterke middenvelder, die met de bal aan de voet door de linies kan breken. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al 138 wedstrijden als prof op de teller. Daarnaast speelde hij aan de zijde van Rihito Yamamoto bij het Japanse beloftenelftal. Hij behaalde ook al 2 caps voor de nationale ploeg.”

Groot en rechtsvoetig

Fujita is best wel groot, 1 meter 73 en rechtsvoetig. Zijn vader is van Nigeria afkomstig; zijn moeder is een Japanse. Hij kijkt ernaar uit om het jubileumshirt van STVV binnenkort voor het eerst aan te trekken en noemt STVV een rasechte traditieclub. “In Japan heb ik al de nodige ervaring opgedaan. Met die bagage in de rugzak wil ik mijn steentje bijdragen aan ons team. Ik kijk ernaar uit om in een nieuwe competitie te spelen voor een traditieclub zoals STVV. We rekenen op onze supporters om er een mooi seizoen van te maken.”

Foto © STVV