STVV op paarse grond. Het is 6 jaar geleden dat de Kanaries wonnen op Anderlecht. Zou het zondagavond lukken? De hoop straalde van de gezichten na een doelpunt in de eerste helft voor STVV. Maar het slechte verdedigen van de ploeg deed de wedstrijd in de tweede helft op korte tijd kantelen. Het werd een pandoering met 4-1 op het eindscorebord.

De wedstrijd begon nochtans leuk met kansen voor beide ploegen. Na een gemiste kans van Patrice komt de thuisploeg op een 0-1 achterstand. Arnstad blundert en Steuckers reageert snel en gaat voorbij keeper Schmeichel. Anderlecht voert de druk op maar STVV houdt goed stand. Anderlecht wil drukken maar het is STVV dat een mooie aanval weet te versieren. Vanwesemael naar Zahiroleslam, maar die trapt een gat in de lucht. “Miscommunicatie tussen beide spelers.”
Er liggen aan beide kanten veel ruimtes. Dat maakt het spel leuk maar niet zonder risico. Thorgan Hazard neemt Suzuki onder vuur maar die pakt de bal. Delorge heeft al twee fouten gemaakt en moet opletten. Anderlecht trekt meer en meer het laken naar zich toe. Ondanks veel ruimte temporiseert STVV om de tijd vol te krijgen. We gaan met 0-1 de kleedkamers in.
In minuut 27 is er een eerste echte dreiging van Anderlecht. Een actie over links eindigt in een schot, dat gevaarlijk lijkt dan het blijkt. In de 35e minuut luiden de alarmbellen het hardst: eerst leidt balverlies van Suzuki tot een reuzenkans, enkele tellen later riskeert Godeau lijf en leden om de gelijkmaker te voorkomen. De Kanaries halen opgelucht adem. Na die dubbele waarschuwing vindt geel-blauw de organisatie terug. Het speelt de eerste helft beheerst uit.
Tweede helft
We zien een ander spel in de tweede helft. Anderlecht neemt het heft in handen en ziet gaten in de verdediging. De bal van Thorgan Hasard stuitert ongelukkig over Suzuki. Het is 1-1, meteen de start van een puntenfeestje. Al gauw wordt het 2-1 en 3-1. De verdediging van STVV ligt op apegapen. In de minuut 56 breekt Anderlecht opnieuw uit. Dit keer werkt Dolberg af. In de 65’ en 67’ vinden Zahiroleslam en Delorge op een haar na de linkerbovenhoek. Hun schoten zeilen echter naast doel. Ondanks vervangingen om vers bloed op het veld in de strijd te gooien moet Van Helden de noodrem bovenhalen. Vazquez zet de strafschop om. Het staat 4-1. Ondanks nog wat STVV-pogingen naar het einde van de wedstrijd toe blijft het 4-1.
Beelden © STVV