In een bevlogen partij voetbal wist Standard Luik zich vrijdagavond de meerdere te tonen op het Stayense veld. Na de zeges tegen Kortrijk en Oostende wonnen Les Rouches ook op het veld van de Binken. In de eerste helft zette Dragus de 0-1 op het bord. Na een eigen doelpunt van Leistner werd het voor de rust zelfs 0-2. In de tweede helft kon STVV één keer scoren. Met 1-2 ging Royal Standard Liège in het algemeen klassement alweer met drie punten aan de haal.

Standard is er voor het eerst in vijftien jaar in geslaagd om de drie punten te pakken op Stayen. De Rouches haalden het met het kleinste verschil. Na een lange studieronde, waarin STVV de controle had, waren het de bezoekers die de score openden. Amallah profiteerde van Truiens balverlies en bediende Dragus: 0-1. STVV kon na dat doelpunt niet meteen een vuist maken. Merveille ‘Bope’ Bokadi stond als een rots centraal in de driemansdefensie. In de eerste helft overvleugelde hij Hayashi volledig. Op slag van rust verlengde Leistner een voorzet van Raskin ongelukkig in eigen doel en zo keken de Kanaries bij de rust tegen een dubbele achterstand aan.

In de tweede helft probeerde Sint-Truiden het tij te keren met enkele verse krachten tussen de lijnen. De druk van de thuisploeg loonde. Net voorbij het uur ging de bal op de stip na handspel van Bokadi. Brüls klaarde de klus feilloos: 1-2. Na die 1-2 van Brüls leek STVV te gaan heropleven, maar zelfs met extra creativiteit van Bruno en Koita kwam Sint-Truiden niet tot kansen. Dreiging was er genoeg, maar als het allemaal van Brüls moet komen, gaat het niet lukken. Het bleef ook uitkijken voor tegenprikken van de Luikenaars. Davida trof de buitenkant van de paal na een snedige counter. De Kanaries gingen tot het laatste fluitsignaal op zoek naar dat tweede doelpunt, maar scoren lukte uiteindelijk niet.

En zo werd de reeks van de regioderby’s afgesloten. Luik is uiteindelijk maar zes minuten verder weg dan Genk. En na 15 jaar kan Standard opnieuw winnen op Stayen. Met de negen op negen neemt Standard afstand van de beginnende paniek van enkele weken geleden. STVV blijft hangen in de middenmoot. Volgende week spelen de Truienaren op verplaatsing bij Zulte-Waregem.