Begin december opent het Nederlandse concern JUMBO een winkel in Brustem op de Luikersteenweg. Er zouden al meer dan honderd kandidaten zich aangeboden hebben voor een job. En er staan nog functies open. Een roltrap brengt je naadloos naar een ruime winkel op een verdieping boven de parking.

Het zijn lange dagen voor het HR-personeel van Jumbo dat instaat voor de sollicitaties van Truiense kandidaten voor de in volle opbouw zijnde Jumbo op de Luikersteenweg te Brustem (Sint-Truiden). Heel wat sollicitanten waagden hun kans op een job in het filiaal te Brustem; het zou gaan om meer dan 100 sollicitaties. Ondertussen gaat de opbouw op de site onverdroten verder aan een hoog tempo. De directie rekent op een start begin december. Net als bij sommige Colruyt-supermarkten en de nieuwe Aldi in Sint-Truiden, komt er ook hier een grote parking waarboven het echte winkelgebouw wordt neergepoot. Een roltrap loodst je uiteindelijk de winkel in.

De in aanbouw zijnde roltrap brengt je feilloos vanop de parking tot in de winkel

Jobs 

Er is al veel ingevuld als het over jobs gaat, maar er staan er toch nog een aantal functies ‘open’. Zowel voor de versafdeling als voor de kassa zoekt HR-Jumbo nog iemand. Ook de functie als  rechterhand van de teamleider ‘Winkelproces’ is nog niet ingevuld. Die persoon zal het winkelbeeld mee vorm moeten geven, zoals de visuele communicatie. Daarnaast wil Jumbo iemand aantrekken die achter en voor de schermen het verkeer in de versafdeling regelt: snijden, wegen en verpakken, bereiden en presenteren, adviseren, verkopen en overleggen.

Na het succes van Carrefour op de rotonde aan de Tongersesteenweg, lijkt ook Jumbo alle troeven in handen te krijgen om aan het begin van de Luikersteenweg een pak klandizie te zullen aantrekken. Met de crisis lijkt immers ook het shop-shoppen toe te nemen. Mensen stappen graag meerdere winkels binnen om overal de goedkoopste aanbiedingen en promoties mee te kunnen nemen. Jumbo heeft ook typisch Nederlandse producten, en uit nieuwsgierigheid willen mensen wel eens weten wat dat allemaal is.

Ondertussen wordt er naarstig doorgewerkt op de site. De opening van Jumbo wordt binnen een tiental weken verwacht. Brustem krijgt de zesde Jumbo in Limburg, en dat wellicht begin december.

Foto’s – ©Rudi De Cock