Zondag is er de streekderby tussen STVV en Genk. Een Limburgse derby, een zo goed als uitverkochte wedstrijd… daar hoort voor veel supporters ook een fris drankje bij. Dat wordt voor het eerst geschonken in een herbruikbare beker. Die is volledig biodegradeerbaar en hernieuwbaar.

STVV is de eerste Belgische club die voor deze innovatie kiest. Dat vertelt Sven Menten van de organisatie. “Op tribune Oost nemen we komend weekend 20.000 bekers in gebruik. De voorbije maanden hebben we getest welk formaat het best in de hand past. Het hanteren van herbruikbare bekers is sinds kort een wettelijke verplichting. Maar vanuit onze maatschappelijke rol als club wilden we nog een stapje verder gaan. Daarom kozen we voor een beker die biodegradeerbaar en hernieuwbaar is. In tegenstelling tot de klassieke plastic herbruikbare bekers, is deze beker volledig bio-afbreekbaar en hernieuwbaar en laat het geen microplastics achter. Wat overblijft van de beker zijn essentiële bouwstenen voor de groei van nieuwe planten. Dit maakt het materiaal 100% hernieuwbaar.”

De clubleiding rekent erop dat de  supporters de beker terug inleveren in de daartoe voorziene gele bakken vooraleer ze het stadion verlaten.

© STVV