Na de nederlaag in Anderlecht, moest STVV zondagavond opnieuw op zoek naar drie punten. Tegen Westerlo winnen had de Kanaries een play-off ticket kunnen bezorgen, maar het pakte anders uit. In een mooie, gelijk opgaande wedstrijd werd voor rust een rode kaart getrokken, en de daaraan gekoppelde penalty zorgde ervoor dat de stekker uit het game werd getrokken. Westerlo doet een goede zaak voor de playoff want het won met 0-1.

De wedstrijd op Stayen begon met een minuut stilte voor de overleden lijnrechter Thibault Holvoet. De vier aanwezige scheidsrechters waren geëmotioneerd. Thibault Holvoet (28), een beloftevolle assistent-scheidsrechter uit het profvoetbal, overleed vorige week erg plots. Hij was sinds 2021 assistent-scheidsrechter in de Pro League en vlagde dit seizoen al enkele wedstrijden van KRC Genk.

Bernd Hollerbach moest na het débâcle tegen Anderlecht de ploegopstelling bijsturen. Topschutter Gianni Bruno kwam het veld op in de plaats van Daichi Hayashi, en zou in de spits samen met Taichi Hara voor doelpunten moeten zorgen. Verder namen Matte Smets en Toni Leistner plaats in de Truiense verdediging, ten koste van Teixeira en Janssens. Mory Konaté trad eveneens weer aan en bleek van zijn kwetsuur hersteld. Boya bleef tot de 80e minuut op de bank.

Voor deze wedstrijd STVV-Westerlo nodigden de Kanaries 300 inwoners van Geetbets uit om te komen kijken.

Mooi voetbal

De wedstrijd zelf werd in de eerste helft een levendige en dynamieke strijd tussen twee aangenaam voetballende ploegen. In het eerste kwartier kende STVV een uitstekende start. Zo veroverde Hashioka de bal op rechts, rukte op en haalde verrassend van ver uit. Gelukkig voor Westerlo-doelman Bolat waaide de knallerd in het zijnet. STVV bleef komen in dat eerste kwartier. Hara legde aan vanop links maar Bolat kon de bal tegen de lat tikken.

Na een kwartier kwam er wat meer evenwicht en liet Westerlo van zich horen. Zo gaf Chadli een mooie voorzet naar Vaesen, maar die liet de kans helemaal liggen. Vlak voor rust stormde Reynolds op doelman Schmidt af, maar werd tegen de grond gewerkt door de teruggekeerde Koita. Gevolg: een rode kaart en een penalty! 0-1 voor de bezoekers.

Saaie tweede helft

Vanaf dan was de schwung uit de wedstrijd. Door de rode kaart voor Koita en dus met 10 man kon STVV moeilijk op tegen Westerlo dat alles netjes controleerde. Eindstand 0 – 1.

De bezoekers doen een uitstekende zaak in de strijd om de play-offtickets.