STVV heeft de duimen moeten leggen tegen Antwerp. Ondanks een snel openingsdoelpunt en een rode kaart voor de Kanaries op verplaatsing naar de Bosuil, kon Antwerp pas in de toegevoegde tijd de 2-0 op het bord zetten. Voor STVV is het de eerste nederlaag op verplaatsing sinds januari.

Het was al geleden van 15 januari geleden dat STVV tegen een verlies aankeek op verplaatsing. De ploeg van Bernd Hollerbach slikte een doelpunt van ex-Truienaar Pieter Gerkens. Daarna liet Antwerp ruimte voor STVV. Maar ook de Kanaries speelden matig waardoor het een makke wedstrijd werd. Matig, maar ook stug, waardoor de Antwerpenaren moeilijk iets konden doen. Vlak voor rust kreeg STVV een rode kaart nadat Robert Bauer een slag uitdeelde aan Vincent Janssen. Onterecht, vindt coach Hollerbach.

Na de rust controleerde een matig Antwerp de partij tegen een machteloos STVV. Invallers Frey en Scott zorgden uiteindelijk op het nippertje voor de 2-0 eindscore. Doelman Schmidt kon het schot van de Zwitserse spits niet klemmen en Scott werkte eenvoudig af.

Na een matige wedstrijd tuimelt STVV uit de top 10 in het algemeen klassement. Volgende week zal er een sterk antwoord moeten komen.