Op een persconferentie hebben voorzitter David Meekers en Sportief Directeur Andre Pinto hun blik geworpen op het komende voetbalseizoen. Met de aantrekking van enkele nieuwe sterspelers en agressiever voetbal wil STVV het goed gaan doen, met minstens één play-off als doel. Opvallend: tussen beide heren in zat waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers. “Wij hebben als stad een nieuwe overeenkomst afgesloten voor drie jaar om elkaar te versterken.” De naam van de stad Sint-Truiden komt op de achterzijde van de shirts van de A-kern.

Een ongewone persconferentie niet in het minst omdat op de stoel van de afwezige CEO Takayuki Tateishi Truiens waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers had plaatsgenomen. Zij maakte bekend dat Sint-Truiden en de club STVV de komende drie jaren nauw gaan samenwerken.

STVV-voorzitter David Meekens (links) gaf als aftrap zijn indrukken mee over het recente trainingskamp in Oostenrijk. “We hebben op een straffe en indrukwekkende manier gespeeld tegen Tsjechië. Het vertrouwen is er om het komende seizoen goed te presteren. Volgende week staat Union als eerste op het programma. We willen scoren en de twijfelende Truienaren over de streep trekken om een abonnement aan te schaffen want we gaan brokken maken. We willen agressiever gaan spelen.”

Op zijn beurt gaf Sportief directeur Andre Pinto (rechts) zijn kijk op de zaken. Hij sprak over een ‘steady season’ en uitte dat één van de doelstellingen was om een Play-Off te halen. “We worden steeds minder afhankelijk van transfers en we zijn voor de komende drie jaar financieel stabiel. We hebben de financiële mogelijkheid om de huidige ploeg te behouden.” Pinto gaf nog eens de namen van de nieuwe spelers mee, volgens hem een gezonde mix van regionaal en internationaal talent: Fatih Kaya, Eric Bocat, Frank Boya, Jo Coppens, Fabinho, Olivier Dumont en Gianni Bruno.

Gianni

Bruno is de laatste in een rij die een contract voor één jaar ondertekende. De 30-jarige aanvaller is een bekend figuur in het Belgisch voetbal. Hij doorliep het jeugdsysteem van LOSC in Frankrijk en kreeg zijn eerste minuten in Ligue 1 in 2011-2012. Gianni werd uitgeleend aan Bastia waar hij 8 doelpunten scoorde in 31 wedstrijden. De Luikenaar keerde voor het eerst in 2017 terug naar België toen hij bij Cercle Brugge ging spelen. In 2 seizoenen scoorde hij 16 goals en gaf hij 5 assists. In 2019 maakte hij de overstap naar Zulte-Waregem waar hij in het speeljaar 20-21 zijn meest productieve seizoen beleefde met 20 goals en 5 assists. Zijn goede prestaties leverden hem vorig seizoen een transfer op naar KAA Gent. Bij de Buffalo’s zag hij zijn speeltijd drastisch verminderen. Hij speelde slechts in 16 wedstrijden en scoorde 2 doelpunten. Sportief directeur Andre Pinto: “Een speler van het kaliber van Gianni Bruno contracteren is altijd mooi. Zijn waarde is al bewezen op het hoogste niveau in België. Op 30-jarige leeftijd is Gianni nog steeds één van de beste spitsen van het land en met zijn ervaring en vaardigheden zal hij ons team veel meer diepte geven.”

Ingrid Kempeneers snuift de sfeer op bij de training en supportert mee op 23 juli 

Nieuwe shirts

De Kanaries zullen hun aftrap geven op 23 juli tegen Union in hun nieuwe speelshirts. Het ontwerp komt van het internationaal gerenommeerde Beams Sports en is een soort van dambordpatroon geworden met een goudkleur erin. In de zijkant is er een ‘Chinees opschrift in het Japans’ aangebracht dat staat voor STVV. Op de achterzijde wordt ook het embleem met de naam van de stad Sint-Truiden vermeld. “Er is altijd al een goede band geweest tussen de stad en de club. We hebben als stad nu een nieuwe overeenkomst gesloten met de club”, aldus Ingrid Kempeneers. “De oude samenwerking betrof enkel de jeugdwerking; nu gaan we voluit voor de eerste ploeg en zullen we nauw samenwerken met de ganse club. Door dit partnerschap willen we de stad én STVV nog meer uitstraling geven. We zullen de club zichtbaar maken in onze stad. De club heeft immers onze stad internationaal op de kaart gezet. In 2024 bestaat STVV 100 jaar en daar willen we nu met deze overeenkomst van 3 jaar volop naartoe werken.”

Op de vraag van een journalist om de gekregen T-shirt ook even aan te doen bedankte Kempeneers vriendelijk voor de eer. Ze gaf wel te kennen op de openingswedstrijd op Stayen tegen Union aanwezig te zullen zijn. Ook voorzitter Meekers riep de Truienaren op om massaal te komen supporteren en een abonnement te nemen.

De achterzijde van het T-shirt met onderaan het embleem van Sint-Truiden

Foto’s – ©Rudi De Cock