Afgelopen dinsdag overleed de 12-jarige Liam Pluymers uit Sint-Truiden aan kanker. Liam vocht twee jaar lang als een echte fighter tegen een tumor in de onderbuik. Toen die weg was klaarde de hemel op, tot er vorig weekend een nieuwe tumor bleek te zijn. Liam bleef tot de laatste seconde vechten, maar er kon niets meer aan gedaan worden. De verslagenheid bij familie en vrienden is groot.

Na een strijd van 2 jaar met heel wat behandelingen leek Liam de vreselijke ziekte te hebben overwonnen. Op 26 april kreeg de jongen te horen dat er niets meer te vinden was in zijn lichaam, maar dat er een grote kans bestond op herval. Vorig weekend op de kermis zakte Liam echter plots in elkaar en werd hij in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een nieuwe tumor vastgesteld, deze keer in zijn hoofd. Liam vocht 3 dagen zo goed hij kon, maar deze keer was er niets meer aan te doen. De dokters zijn onder de indruk van hoe de jongen telkens bleef vechten. De verslagenheid bij familie en vrienden is groot.

Ook Ricky Blue Passion, onze fotograaf bij Media Haspengouw, kent Liam en zijn familie goed. Hij maakte veel foto’s van Liam en leefde zelf erg mee met wat er gebeurde. We vroegen hem om enkele momenten te kiezen. Waarvoor dank. Zo was er Liam zijn proclamatie op het einde van het 6e leerjaar in juni in Basisschool Momentum, en verder foto’s van bij Make-a-Wish en in het Speelhof. We wensen de familie en vrienden van Liam veel sterkte bij dit zware verlies.

Foto’s © RBP