Nog maar net is de laatste play-off wedstrijd in Gent afgefloten, of het seizoen ’24 – ’25 lonkt al in de verte. STVV maakte haar oefenprogramma voor komend seizoen grotendeels bekend. Traditiegetrouw starten de Kanaries met enkele oefenwedstrijden in de regio. Later staan er enkele toppers op het programma, waaronder een ontmoeting met 1.FC Köln. “We zijn intussen hard aan het werk achter de schermen om onze staf en onze spelerskern voor volgend seizoen samen te stellen,” zegt sportief directeur André Pinto.

Het STVV-voorbereidingsprogramma voor het nieuwe seizoen staat op punt. Deze week vinden de medische tests plaats en beginnen de trainingen op maandag 17 juni. “Het einde van het seizoen betekent vakantie voor de meeste spelers, maar voor de sportieve staf is dit een cruciale en drukke periode. We zijn hard aan het werk achter de schermen om onze staf en spelerskern voor volgend seizoen samen te stellen,” zegt sportief directeur André Pinto. “Tijdens de voorbereiding bouwen we  gestaag op naar de start van de competitie. Lokale verankering is belangrijk. Daarom spelen we de eerste weken tegen regionale tegenstanders. Op 22 juni nemen we het op tegen Zepperen-Brustem, daarna volgen oefenduels tegen KVK Tienen en Patro Eisden Maasmechelen. Op 5 juli gaan we op oefenkamp naar het Nederlandse Wageningen, waar we onder andere tegen FC Twente spelen. De generale repetitie voor de competitiestart wordt een wedstrijd in en tegen 1.FC Köln.

Onbekende topper

“Bij het samenstellen van de oefenwedstrijden koos STVV bewust voor sterke en toegankelijke tegenstanders”, legt Pinto uit. “We willen zoveel mogelijk leren en ritme opdoen tijdens de voorbereiding. Binnenkort maken we nog een topper bekend, waarna ons programma compleet is. Daarnaast willen we supporters de kans geven om de oefenwedstrijden live mee te maken. Daarom zijn de meeste wedstrijden toegankelijk voor het publiek en vinden ze op een haalbare afstand plaats.” Pinto besluit: “Met deze reeks oefenwedstrijden legt STVV een solide basis voor het komende seizoen, waarbij zowel spelers als supporters met vertrouwen naar de start van de competitie kunnen uitkijken.”

Oefenprogramma

– Zaterdag 22 juni (17u): KVV Zepperen-Brustem – STVV

– Zaterdag 29 juni (16u): KVK Tienen – STVV

– Woensdag 3 juli (19u): Patro Eisden – STVV

– Zaterdag 6 juli (14u): FC Twente – STVV

– Vrijdag 19 juli (18u): 1.FC Köln – STVV

Beeld © rdc