STVV zette afgelopen zaterdag een enorme stap naar de redding, na winst tegen Seraing. Echter is een verplaatsing naar de Bosuil nooit een cadeau, gelukkig bleef deze wel nog leeg door de huidige corona-maatregelen. Het was vooral uitkijken naar de nieuwe keeper Russo, die in allerijl werd gehaald om deze week op doel te posteren. Schmidt zit met interlandverplichtingen, Steppe herstelt nog steeds van zijn blessure.

De wedstrijd begint gesloten, zoals laatste weken wel vaker het geval is met STVV. Hollerbach zet een stug blok neer, waardoor het moeilijk is voor Antwerp op openingen te vinden. Tot Balikwisha de wedstrijd eindelijk openbreekt. Hij brengt de troepen van Priske op voorsprong met een knap schot. De thuisploeg blijft voetballen, maar slaagt er niet in om echte grote kansen te creëren.

Op slag van rust lijkt Hayashi voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar die bleef -helaas voor de wedstrijd- uit. Waardoor we de rust ingaan na een saaie eerste helft gezien te hebben.

STVV komt in de tweede helft scherp uit de kleedkamer. Leistner verlengt een corner en bediend Hara aan de tweede paal. De spits legt de 1-1 zonder enige twijfel binnen en maakt zo zijn vierde goal in vijf wedstrijden.

De Kanaries zakken opnieuw in en laten het voetballen aan de thuisploeg. Die opnieuw geen échte kansen kunnen versieren. Tot STVV kan tegenprikken, Hashioka brengt de bal voor, Hayashi legt de 1-2 binnen. Ref Van Damme keurt echter het doelpunt wel af, na duidelijk buitenspel.

Tot een écht slotoffensief kwam het niet. Enkele ballen in de box om Frey of Samatta te bedienen wel, maar STVV had geen probleem om ze te ontmantelen.

Antwerp mist zo de kans om Brugge en Union het vuur aan de schenen te leggen. Die het donderdag tegen elkaar opnemen. Sint-Truiden pakt zo 4/6 en doet een enorme goede zaak. Met Hara in bloedvorm en de komst van Kagawa lijken de Kanaries zich wel te gaan redden.