STVV verschalkte zaterdagavond een tienkoppig Zulte Waregem met 0-3. Met maar liefst 11 uitwedstrijden op een rij zonder verlies doen de Kanaries hun naam van ‘onoverwinnelijk bij wedstrijden op verplaatsing’ alle eer aan.

Sinds 15 januari weet STVV in haar uit-wedstrijden te winnen of gelijk te spelen. Het voordeel dat de andere ploeg telkens heeft omdat die dan thuis speelt voor eigen publiek, lijkt op geelblauw geen invloed te hebben. Gisterenavond werden ze wel een handje geholpen omdat Zulte Waregem – terecht – rood kreeg en met 10 man verder moest.

STVV begint met een blitzkrieg. Gianni Bruno grijpt na amper 2 minuten zijn kans bij een hoekschop en werkt hij met een sierlijk hakje de bal door de benen van Bossut. Een droomstart voor STVV en veel frustratie bij de spelers van Zulte Waregem. Er wordt vervolgens hard gespeeld, met enkele zware fouten. Scheidsrechter Brent Staessens waarschuwt meermaals en kan niet anders dan op de duur een rode kaart bovenhalen nadat Waregemspeler Ramirez zijn voet op het scheenbeen van Boya plant. Ramirez naar de kleedkamer en Waregem verder met 10. Toch blijft de wedstrijd in evenwicht.

Truiens trainer Bern Hollerbach wil vermijden dat ook STVV met een mannetje minder valt. Wolke Janssens, die al snel geel pakte deze wedstrijd, wordt voor de zekerheid al naar de zijlijn gehaald. Koita mag zo sneller dan verwacht invallen. In de tweede helft dribbelt die zich goed vrij en mikt de 0-2 op het hoofd van Okazaki. De VAR controleert en keurt na lang nadenken goed. In de 56e minuut gaat het van kwaad naar erger voor Zulte Waregem. Lopez komt net te laat en legt Boya omver in het strafschopgebied: penalty. Gianni Bruno mikt de derde treffer vanaf de strafschopstip binnen. Sammy Bossut duikt de verkeerde kant uit.

STVV speelde de partij volwassen uit zonder voor echt doelgevaar te zorgen. De meegereisde Truiense supporters bouwden een feestje, terwijl de lokale spionkop zelfs even met de rug richting veld ging staan. Dit tekent het contrast tussen beide teams. De troepen van Mbaye Leye halen een povere 1 op 18, terwijl Hollerbach elf ongeslagen uitpartijen op rij in the pocket heeft.