STVV speelde donderdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen KVC Westerlo, de koploper van 1B. Er werd ontspannen gevoetbald. Een penalty deed de wedstrijd eindigen op 2-1 voor Westerlo.

(Foto: ©STVV Communicatie)

De Kanaries begonnen de wedstrijd in ‘t Kuipje met een 3-5-2 formatie. Een mooie bal van Rocco Reitz op Koita kon niet afgewerkt worden. Er was ook nog een mooie steekbal van Kagawa op Koita die de volley recht op doelman Jensen schoot. Na een zeer fraaie combinatie opende verdediger Nabi Soumah de score met een mooie kopbal. 1-0 voor Westerlo na de eerste helft.

Hollerbach bracht voor de tweede helft een aantal wijzigingen in de opstelling aan. Zo kon middenvelder Steve De Ridder na drie maanden eindelijk terug het leer aanraken. Hij leek helemaal hersteld van een rugblessure.

De Kanaries probeerden in de tweede helft wat meer aan te dringen. In de 60ste minuut, na een vrije trap gered door doelman Van Langendonck, kwam de bal terug in de voeten van Pius die voorzette in het strafschopgebied. Teixeira controleerde de bal, dribbelde voorbij de verdediger en scoorde de gelijkmaker. 1-1.

Coach Hollerbach wisselde na het doelpunt nog twee keer. Nelson Balongo verving Shinji Kagawa en Mathias Delorge verving Rocco Reitz. Helaas maakte Junior Pius in de 70e minuut een overtreding in de 16. Simon Paulet nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty binnen. 2-1 voor Westerlo. Dat was ook de eindstand.