Zondagochtend blikte voetbalcommentator Seppe Dewael in het radioprogramma ‘Thuis in Haspengouw’ terug op de verloren wedstrijd van zaterdagavond op RWDM. De Kanaries gingen de boot in met 3-0. “Het is alle hens aan dek want je wil als ploeg niet in het onderste deel van die rechterkolom hangen. De komende wedstrijden zijn zeer, zeer belangrijk voor STVV”, aldus Dewael.

Man van de match werd Makhtar Gueye, de spits bij RWDM die 2 keer scoorde. “Met hem in de ploeg wordt er gescoord, of het nu bij Oostende was of zoals nu bij RWDM”, steekt Seppe Dewael van wal. “Een diepe spits die balbezit weet te verzilveren, dat is nu net het probleem dat al maanden aansleept bij STVV. Nochtans is RWDM qua grootte vergelijkbaar met STVV. Geen grote club dus, maar er is in Molenbeek bewust gekozen om geld neer te tellen voor een goede spits. Daar wringt dus het schoentje bij STVV. Je moet durven stellen dat je zo een type speler nodig hebt, en je moet bereid zijn er geld voor op tafel te leggen. Onze Limburgse jongens Delorge en Smets hadden gisteren een mindere dag, en lieten zich wat aftroeven. Maar structureel is er dus een hoge nood aan die scherpe spits.”

Belangrijke weken

Er staan op 23 en 27 december twee belangrijke wedstrijden op het programma. Seppe Dewael: “STVV staat nu op een mooie 8e plaats met 23 punten, maar Charlerloi, RWDM en Mechelen sluipen dichterbij. De Truiense supporters hadden eigenlijk op iets meer punten gehoopt. De situatie waarin we nu zitten is zonneklaar: de komende twee wedstrijden zijn zeer, zeer belangrijk. Charlerloi is een ‘must win’ match thuis op Stayen. Dat moet lukken want de vier eerste matchen van het jaar zijn tegen ploegen die hoog staan. Anderzijds kan STVV vaak stunten tegen dat soort ploegen. En andersom, stel dat ze verliezen, wat niet onlogisch is gezien het niveau van de top 6, dan duikelt STVV van de 8e naar de 12e plaats, een horrorscenario dat absoluut moet vermeden worden. Zoiets wil je niet meemaken.”

Beeld © STVV