Sint-Truiden en OHL hielden elkaar in evenwicht op Stayen. Het bleef 0-0 in een felbevochten wedstrijd, waarin STVV het lange tijd met z’n tienen moest doen.

STVV begon het gretigst aan het duel met twee kleine mogelijkheden voor Hayashi en Bocat. Daarna zakte het tempo en vielen er nauwelijks kansen te noteren. Pletinckx moest het veld verlaten op een draagberrie, na een botsing met zijn eigen doelman.

Kort voor de rust dreigden de bezoekers via Malinov, die de bal rakelings naast het doel van Coppens schoof. In de tweede helft veranderde coach Hollerbach het geweer van schouder. Kagawa, Hayashi en Okazaki gingen eruit voor Koita, Brüls en Bruno.

Boya was gevaarlijk met een knap afstandsschot. De vingertoppen van Cojocaru hielden de middenvelder van een goal. STVV verhoogde daarna de druk. Koita trof de lat met een uitstekende vrije trap. Net voorbij het uur hing er een doelpunt in de lucht, maar toen kreeg Al-Dakhil een bijzonder lichte 2e gele kaart van scheidsrechter D’Hondt na een vermeende overtreding op Al-Tamari. De bezoekers gingen met een man meer op zoek naar de openingsgoal. Holzhauser en Al-Tamari waren er dichtbij maar kregen de bal niet tegen de netten. Het doelpunt van Patris werd afgekeurd door een voorafgaande overtreding.

In het slot gooide een alerte doelman Coppens zich nog voor de oprukkende De Norre. De Kanaries hielden stand en sleepten zo een felbevochten punt uit de brand.