Voor het eerst in haar geschiedenis zal het Modemuseum van Hasselt naturisten ontvangen in hun adamskostuum. Iedereen kan dus naar de expo DressUndress, maar die zal op zondag 30 oktober in je nakie zijn.

‘DressUndress’ wil de eeuwenlange spannende relatie vertellen tussen lichaam en kledij. “Wat voor de ene aanvaardbaar is, gaat voor een ander te ver”, zegt museumdirecteur Karolien De Clippel. “Doorheen de eeuwen zie je die spanning. Zo was het erotisch als je blote polsen toonde in de 17e eeuw, terwijl dat nu natuurlijk niet meer is. Waarom zijn in de loop van de westerse geschiedenis nu eens blote enkels en dan weer blote borsten aanstootgevend? Hoe komt het dat er telkens een ander lichaamsdeel ontbloot lijkt te worden?”

Een naaktbezoek past dus in de boodschap die het museum wil geven. “In Nederland en Frankrijk zijn er verschillende events in je blootje”, vult Tony Baetslé van Naked Freedom aan. “Culturele huizen organiseren naaktrondleidingen, zoals de Kunsthal in Rotterdam. Graag willen we er in België ook voor zorgen dat er meer gelegenheden komen waarin we naakt op bezoek kunnen komen. We zijn allemaal naakt geboren. Dus er is geen natuurlijke reden om ons lichaam altijd te moeten bedekken,” besluit hij.

De expositie loopt nog tot 20 november. Op 30 oktober kan het alleen naakt, en dat tussen en 21 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en het aantal tickets blijft beperkt.

Inschrijven via www.modemuseumhasselt.be

Foto’s © Naked Freedom