De wedstrijd van afgelopen weekend – in Mechelen – werd ontsierd door een zoveelste discutabele VAR-beslissing. STVV-supporters zijn woedend. De voorzitter van de club, David Meekers, reageert ook: “Het niveau van de VAR moet dringend omhoog!”

“Ik was zelf in het stadion”, steekt voorzitter Meekers van wal. “En er was werkelijk niemand, zelfs niet bij KV Mechelen, die in deze fase een overtreding zag. Dat het VAR-busje zich in Tubeke geroepen voelt om op zo’n moment de aandacht naar zich toe te trekken, dat krijg je aan geen enkele voetballiefhebber uitgelegd.”

Het zoveelste VAR-incident is bijzonder frustrerend. Dat blijkt uit de vele reacties online en in mails naar de club en naar TruiensNieuws. Meekers bevestigt: “Voor iedereen binnen de STVV-familie is dit inderdaad heel erg. Ik denk aan onze spelers en technische staf, die op het veld strijden voor elk punt. En ook de bestuursleden en de medewerkers die naast het veld staan en alles doen om van een STVV een warme, bruisende club te maken. En zeker ons supporterslegioen. Honderden mensen maken de verplaatsing naar Mechelen en vuren hun team op een passionele manier aan. Als je dan op zo’n manier een nederlaag moet incasseren, dan baal je enorm.”

Daden

“Als club hebben we vorige keer een open brief geschreven”, vervolgt Meekers. “Daaruit is een gesprek gevolgd, dat op zich constructief was. Maar het mag niet alleen bij woorden blijven, we verwachten ook daden. Ik hoop dat we niet onze toevlucht moeten nemen tot het wraken van scheidsrechters want dat wordt een straatje zonder einde. Maar dan moet het niveau van de VAR echt wel opgekrikt worden. Niet vanaf volgende maand of vanaf volgend seizoen, maar vanaf de volgende speeldag. Op het veld zullen we er alleszins alles aan doen om zaterdag tegen Seraing terug aan te knopen met de overwinning”, besluit Meekers.

Foto © Rudi De Cock

Lees ook : https://www.truiensnieuws.be/stvv/hairemans-en-de-var-verslaan-stvv-met-1-0/