Voor de vierde wedstrijd van de voorbereiding ontmoetten de Kanaries Standard Luik in het oefencomplex van Sart Tilman.

Deze elf startten voor STVV
Coppens, Janssens, Leistner, Al-Dakhil, Koita, Konaté, Boya, Van Dessel, Bocat, Kagawa, Kaya

De ploeg van coach Hollerbach startte met veel intensiteit tegen Standard en creëerde een aantal kansen. Standard kreeg echter de beste kansen in het eerste half uur met enkele schoten op doel en met een één op één duel gewonnen door Jo Coppens. Door het hoge blok van Standard kon Janssens een paar keer een speler achterin de verdediging vinden. Bocat onderschepte de bal hoog op het veld en rende recht op het doel af voor hij door een verdediger van Standard onderuit werd gehaald. Abou Koita stond achter de bal en zette de vrije trap met een zweefbal om. 0-1 voor STVV in de 40e minuut. De Kanaries gingen met vertrouwen naar de kleedkamer.

Deze elf startten in de tweede helft voor STVV
Schmidt, Janssens, Leistner, Al-Dakhil, Koita, Konaté, Boya, Van Dessel, Bocat, Kagawa, Kaya

Beide teams begonnen de tweede helft met bijna dezelfde opstelling. Schmidt verving Coppens op de positie van doelman. Standard probeerde terug in de wedstrijd te komen maar creëerde geen dreigende kansen. Rond de 60ste minuut wisselde Standard volledig. Ook Konaté werd vervangen door Dumont. 6 minuten later werd Shinji Kagawa onreglementair gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees naar de stip. Penalty voor Sint-Truiden, omgezet door Kagawa zelf. 0-2. Delorge verving Koita juist na het doelpunt. Een aantal minuten later kwamen Librici en Van Helden in voor Kaya en Boya. Beide ploegen creëerden hier en daar kansen maar de score bleef ongewijzigd tot het einde van de wedstrijd. De Vos kreeg ook een paar speelminuten in de slotfase van de wedstrijd.

Dit is de tweede overwinning van de Kanaries op rij. Ze vertrekken vandaag naar Oostenrijk voor een 10-dagen intensieve stage.