foto-a-2 foto-b-2 foto-c    foto-g

Wie kent er de Truiense poprockband Coelwerck nog niet?  Ze bereiken nu de top met hun nieuwe single ‘Voor Altijd’ en er volgt nog meer werk…

De poprockband Coelwerck
De band telt vijf leden, waarvan 4 afkomstig uit het Truiense.  Marc Mathijs is de leadzanger, Steven Dirix is toetsenist en backings, Thomas Vanmechelen is de bassist en zorgt ook voor de achtergrondzang, Joeri Delvaux drumt erop los en Dorian Onkelinx is de big gitarist.

Wanneer je hun werk hoort, dan kun je bijna zeggen dat Stan van Samang aan’t optreden is…  Zo hebben ze het nummer ‘Volg het licht’ gecoverd van een nummer van Stan van Samang. Sinds kort staat Coelwerck met eigen werk op de planken.

Vanwaar de naam ‘Coelwerck’?
De vijfkoppige band met Limburgse roots brengt Nederlandstalige muziek op de markt. Omdat muziek hun leven is en het tof werken is, hebben ze er ‘Coelwerck’ van gemaakt.

Voor Altijd
Coelwerck vond dat het tijd was om een eigen nummer te brengen. Thomas schreef en ontwikkelde de muziek met de rest van de band en Marc plaatste de tekst erop. ‘Voor Altijd’ is een lied geworden dat het verhaal zingt van een man die heel veel van zijn vrouw houdt en niet wil dat ze weggaat. Zeer actueel dus.

De opvolger
De opvolger waar Coelwerck nu aan werkt in samenwerking met Bart Claus en Studio Recall, die ook ‘Voor Altijd’ produceerde, vertelt over het verlies van een dierbare.  Een herkenbaar gevoel waar iedereen vroeg of laat mee geconfronteerd wordt.   Ondanks onze tegenslagen blijft het voor ons belangrijk om elke dag ons best te doen en met hoop naar de toekomst te kijken.

We zullen in elk geval nog veel horen van Coelwerck!

‘Voor Altijd’, de nieuwe single van Coelwerck, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Coelwerck – Voor Altijd – YouTube

Coelwerck | Facebook

foto-e  foto-h