• Tekst en foto © Rudi De Cock

Bart Van Hiel (42) is Chapterdirecteur bij BNI Blossom, een internationale ondernemersorganisatie met tentakels in elke regio van Vlaanderen. Hij heeft een hart voor ondernemers en wil in Sint-Truiden en in onze Haspengouwse regio hen met elkaar meer doen connecteren zodat ze elkaar versterken. Zelf is hij zaakvoerder bij Tools On Tour. Met zijn bestelwagen rijdt hij langs bedrijven die werkmateriaal nodig hebben zoals boormachines en werkkledij. Heel wat van Bart zijn vrije tijd gaat naar BNI Blossom. “Ik wil lokale ondernemers laten verbinden met elkaar zodat we allemaal sterker en nóg professioneler worden.”

Bart heeft een volledig ingerichte bestelwagen waardoor bedrijven en hun personeel geen nodeloze tijd verliest om werkkledij en schoenen te passen. Bart bestrijkt zelfs heel Limburg en Vlaams-Brabant. Zelf houdt hij van het lokale aspect. “Ik onderhoud graag gesprekken met de bedrijven, op hun terrein. Ik rijd graag naar hen toe.” Bart Van Hiel is 42 en heeft altijd een leuke band met Sint-Truiden gehad. “Ik heb hier jaren gewoond en ik heb op het Technicum gezeten. Ook het uitgangsleven vond ik altijd ontzettend leuk. Ik ben ooit begonnen als technieker in de autobranche, en ben dan opgeklommen tot vertegenwoordiger en in die sales-richting met de verkoop van auto-onderdelen en gereedschappen. Zo is de link gelegd naar Tools on Tour, mijn eigenbedrijfje dat ik twee jaar geleden heb opgestart. Voor mij is het een droom die uitkomt.”

BNI Blossom

Heel wat van Bart zijn vrije tijd gaat naar BNI Blossom. Hij is er Chapterdirecteur, een beetje de koptrekker zeg maar. “Ik wil lokale ondernemers laten verbinden met elkaar zodat we allemaal sterker en nóg professioneler worden. Onze doelgroep zijn ondernemers, vooral uit de regio, maar dat mag ook van daarbuiten zijn. Als we gemotiveerde ondernemers elkaar kunnen laten vinden en connecteren, dan wordt iedereen daar sterker van. Een schilder, een advocaat, een boekhouder, een metselaar, iemand die in de immo zit, iedereen is welkom. Onze missie van BNI Blossom is om lokale ondernemers te verbinden. En we geven ze de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. We zijn momenteel met 25 mensen zoals een architect, een tuinaannemer, met wie we elke vrijdagochtend samenkomen om half zeven. We stellen onze bedrijven aan elkaar voor en we stellen elkaar hulpvragen aan elkaar.” Zelf voelde Bart zich wat eenzaam in zijn eenmansbedrijfje, maar dankzij BNI zit ik in een team dat mij ondersteuning biedt, en andersom geef ik anderen mijn inzichten mee.”

28 november

Binnen 10 dagen pakt BNI Blossom uit met een event op de mooie locatie van Laura Kempeneers, Verivino. “Daar willen we aan een zo breed mogelijk publiek ons BNI-verhaal vertellen. Zeker jonge ondernemers of pas afgestudeerden die een zaak willen beginnen willen we graag verder helpen. Koen Mekers komt er alles vertellen over Chat GPT en er is een netwerkmoment. En natuurlijk met lekkere hapjes en drankjes. Laura is immers onze wijnspecialist.”

Praktisch

Facebookpagina ‘BNI Blossom’ – Uitnodiging hieronder met verplichte inschrijving