joke-merken-2-2Joke Merken had een dubbele droom: een eigen kapsalon in Sint-Truiden-Centrum en de realisatie van de eigen waarden. “Een droom die nu, met de opening van mijn kapsalon in het Winkelcentrum van Stayen, waar wordt”, zegt Joke Merken.

Joke is al 15 jaar actief als kapster: in drie dameskapsalons leerde ze de knepen van het vak. En toen kwam corona: kappers dicht, weer wat open, dan weer dicht. En daarboven op de werkloosheid. “Het werd tijd dat ik een nieuwe wending gaf aan mijn eigen leven. Bij de pakken blijven zitten, blijven dromen van een eigen zaak waren geen optie. Ik kreeg van de huisbaas een voorstel om mijn eigenvleugels uit te slaan in het winkelcomplex van Stayen en er een kapsalon voor dames en heren uitte baten. Droom één was al gerealiseerd. Maar ik heb ook mijn eigen waarden en twee ervan zijn milieubewustzijn en dierenliefde. Ik gebruik in de zaak dus enkel vegan producten, biologisch afbreekbaar en niet getest op dieren. Droom nummer twee”, vertelt Joke.

joke-merken-3Hoe zou ze haar zaak heten? Gezien het allemaal met haar te maken had, werd het HAARzaak, een zaak voor haar en haar of hem. Klanten kunnen er terecht voor een nipbeurt, brushen, kleuren, haarverzorging.

Het was even wachten op van wal te schieten tot de kappers en kapsters groen licht kregen uit Brussel, maar nu gaat Joke Merken er voor 100 procent voor. Leuk om weten voor de heren: op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur, is het salon voor hen gereserveerd en wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden, kunnen ze ook genieten van een koel biertje terwijl ze hun beurt afwachten. In elk geval, met Joke Merken erbij in het winkelcentrum Stayen wordt ook het aanbod weer een stuk, completer. Op Stayen kan je boodschappen doen of naar hartenlust funshoppen.

Het winkelaanbod in het complex is ruim, met onder andere supermarkten, kledingwinkels, elektrozaken, speelgoed-, dieren- en sportwinkels… en HAARzaak.

 

Even praktisjoke-merken-4ch:

  • Joke merken baat HAARzaak uit
  • In het winkelcentrum van Stayen, Tiensesteenweg 168 in Sint-Truiden
  • Telefoon 0473/569902
  • Open van dinsdag tot donderdag en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur, maar dan alleen voor heren.
  • En op maandag is de zaak gesloten