Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Jolien is een vrouw van 28 jaar jong die woonachtig is te Sint-Truiden en zich inzet bij thuishulp Rena Diensten Sint-Truiden. Lars Steegen is reeds 3 jaar actief als Straathoekwerker in Sint-Truiden en werkt voor CAW Hasselt.

Sommige mensen worden sociaal uitgesloten of vinden moeilijk de weg naar hulpverleners of maatschappelijke voorzieningen. Als straathoekwerker werkt Lars met deze mensen. Hij gaat ze opzoeken in hun omgeving: op straat, pleintjes, in parken, op café, bij hun thuis, bij organisaties, … Op deze manier bouwt hij een vertrouwensrelatie op en is hij een luisterend oor voor alles wat in hun opgaat.

Jolien is een vrouw die opkomt voor oudere mensen en mensen in nood. Ze is werkzaam in de thuiszorg en heeft de gewoonte om met allerlei situaties om te gaan.  Ze heeft echter geen zittend gat en gaat daarom ook veel wandelen. Hierbij wordt ze dagelijks geconfronteerd met allerlei situaties die soms mensonwaardig zijn. Wie denkt dat er in Sint-Truiden geen daklozen zijn, die is slecht ingelicht. Wie denkt dat er geen mensen zijn die een babbeltje willen slaan omdat ze eenzaam zijn, die is verkeerd…

Lars en Jolien hebben elkaar onderwege ontmoet en hebben de handen in elkaar geslagen om zoveel mogelijk overlevingspakketten te maken. De goederen mogen natuurlijk niet over datum zijn, en liefst ongeopend. Zij doen hierbij beroep op de bevolking, maar ook winkels of bedrijven die hun kunnen steunen in hun initiatief.

Het gaat vooral om verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta, een tandenborstel, zeep, borstel, kam, schaar, ontsmettingsmiddelen, … Dekens bij deze koude dagen zijn ook altijd welkom. Na de inzameling gaan Lars en Jolien ervoor zorgen dat iedere dakloze, of persoon die behoefte heeft aan een overlevingspakket, en hier zelf moeilijk voor kan instaan, een volledig pakket mag ontvangen.

De verdeling van de goederen gaan Lars en Jolien niet zelf uitvoeren maar zal gebeuren door de organisatie OnderOns, Stationsstraat 41, 3800 Sint-Truiden.  Lars en Jolien vinden de brugfunctie belangrijk tussen hun en de verschillende hulporganisaties van Sint-Truiden. Deze laatste kunnen beter bepalen wie de meeste nood heeft. Zo zullen eventuele overschotten ook gaan naar Sint-Vincentius Sint-Truiden, Team Hope of andere organisaties.

Indien iedere inwoner van Sint-Truiden een steentje bijdraagt en ook maar 1 verzorgingsproduct zou schenken, dan zouden er al veel mensen geholpen zijn en dan zal de solidariteit en de goede harten tussen de mensen openbloeien in deze moeilijke tijden.

Wie kan meehelpen bij het bezorgen van verzorgingsproducten of ander overlevingsmateriaal voor daklozen of mensen in nood mag steeds Jolien of Lars contacteren. Jij draagt je steentje toch ook bij tijdens deze koude dagen?

Contactgegevens:
Lars Straathoekwerker, Lars.steegen@cawlimburg.be, Facebook Lars Straathoekwerk Sint-Truiden
Jolien Vangeel (Joliienn), Facebook Jolien Vangeel