Trudo FM, de regionale radiozender in Haspengouw, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om regionaal nieuws te genereren. Door de inzet van deze geavanceerde technologie kan de zender sneller en efficiënter nieuwsberichten maken die relevant zijn voor Haspengouw.

Voorheen was het voor Trudo FM een uitdaging om snel en nauwkeurig regionaal nieuws te verzamelen en te verspreiden. Vaak waren er beperkte middelen en tijd beschikbaar om nieuwsredacteuren de kans te geven alle informatiestromen te verwerken en te filteren. Daarom heeft de zender besloten om AI in te zetten om dit proces te optimaliseren.

Het AI-systeem van Trudo FM is geprogrammeerd om automatisch regionaal nieuws uit onze nieuwsdienst ‘Truiens Nieuws’ te verzamelen en te analyseren. Door middel van geavanceerde algoritmes kan de AI-technologie relevante nieuwsitems identificeren en samenvatten. Dit stelt de redactie in staat om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot actuele informatie en deze te verwerken tot nieuwsberichten die direct kunnen worden uitgezonden.

Dankzij de inzet van kunstmatige intelligentie kan Trudo FM nu nieuwsberichten produceren met een hogere mate van nauwkeurigheid en snelheid. Dit stelt de zender in staat om de luisteraars van Haspengouw altijd op de hoogte te houden van wat er speelt in hun regio. Bovendien helpt de AI-technologie om de werklast van de redactie te verlichten, waardoor zij zich kunnen concentreren op het maken van hoogwaardige en interessante radiocontent.

Trudo FM is een van de eerste regionale radiozenders die kunstmatige intelligentie gebruikt om nieuws te genereren.