De traditionele flitsmarathon van de federale politie en het Slim (Safe-Limburg)-actieweekend vallen samen en starten vanaf vrijdagochtend 21 april om 6 uur stipt. Er zullen ook in Zuid-limburg bijzonder veel wegcontroles uitgevoerd worden op snelheid, alcohol en drugs.

Sinds vrijdagochtend 6 uur is de achttiende editie van de flitsmarathon van start gegaan. 24 uur lang zullen de federale wegpolitie en lokale politie extra snelheidscontroles houden in heel België. Zaterdag en zondag komen daar ook het SLim-actieweekend bij. Dit provinciaal initiatief wil vooral weekendongevallen voorkomen. 35 procent van de ongevallen met zwaargewonden gebeurde in het eerste trimester van 2023 in het weekend. Voor de dodelijke ongevallen was dat 29 procent.

Het hele jaar door zijn er sowieso elk weekend SLim-controles in minstens vier politiezones van de provincie Limburg, maar zaterdag en zondag doen alle zones en de federale wegpolitie mee. Er zullen dus in heel Limburg extra alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zijn.

Foto © Media Haspengouw