De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft een verkeersactie gehouden in verband met ‘zwaar vervoer’ aan de Zwarte Brugstraat 6 in Hasselt. De helft van de gecontroleerde lichte vrachtauto’s waren in overtreding. Bij 12 van deze voertuigen werd een administratieve inning geïnd. Eén bestuurder van een lichte vrachtauto testte positief op drugs in het verkeer. Verder waren er nog andere inbreuken in verband met ladingzekering, onaangepaste snelheid, gsm-gebruik achter het stuur, inbreuken omtrent het rijbewijs + code 95 en het negeren van een bevoegd persoon.

(Lees verder onder de foto)

De politiediensten van het Kanton Borgloon hebben in samenwerking met Vlabel een verkeerscontrole uitgevoerd op de N20 in Kortessem en de N79 in Borgloon. Dit genereerde volgend resultaat:

  • Er werd voor 3 685 euro aan achterstallige belastingen geïnd door Vlabel.
  • Wij onderwierpen 40 voertuigen aan een controle. Alles bleek in orde en ook bliezen alle bestuurders safe.
  • Twee bromfietsen werden op de rollenbank getest, waarvan één in overtreding bleek. Er werd hiervoor een PV opgesteld en de bromfiets werd getakeld.
  • 1 bestuurder reed onder invloed van drugs, gebruikte zijn gsm achter het stuur en was in het bezit van een verboden wapen.
  • De bestuurder van een tractor met een aanhangwagen kreeg een OI voor het rondrijden met drie kale banden.